“Hayal kurmaktan ve denemekten korkmayın!”

BİLGİ Ekonomi Bölümü’nden 2004 yılında mezun olan Tuna Müftüoğlu, kendi şirketi tm soccermanagement’te futbolcu menajerliği yapıyor. 

Tuna, BİLGİ Ekonomi Bölümü’nden 2004 yılında mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Futbol Kulüplerinin Stratejik Yönetimi” alanında yüksek lisans yaptı. Kendi şirketi tm soccermanagement’i kurarak futbolculara ve futbol şirketlerine danışmanlık vermeye başladı. Hayali ise bir gün daha kültürlü ve daha donanımlı genç oyuncuların yetişeceği bir futbol akademisi kurmak.

Futbolcu menajerliği yapıyor

Tuna, üniversite öğrenciliği sırasında BİLGİ Futbol Takımı’nda oynayıp okul içinde düzenlenen futbol turnuvalarına katıldı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Futbol Kulüplerinin Stratejik Yönetimi” alanında yüksek lisans yaptı. Mezun olduktan sonra bir tanıdığının uluslararası futbolcu menajerliği yaptığını fark edip, görüştükten sonra onun şirketinde çalışmaya başladı. Görevi Avrupa, Latin Amerika ve Afrika’daki futbol liglerini incelemek, Türkiye’ye transfer olması muhtemel oyuncuları belirlemek ve bunun için ön çalışmaları yapmaktı. İşle ilgili çevre edinip, işin işleyiş sistemi hakkında tecrübe kazandığı iki yıldan sonra kendi şirketini kuran Tuna, şirketinde futbolcu menajerliği yapıyor.

Tuna, yaptığı işi şöyle anlatıyor: “Futbolcu menajerliği, futbolculara ve futbol kulüplerine sunulan bir danışmanlık hizmeti olarak anlatılabilir. Futbolcular için doğru kulüp seçimi, uzun vadeli kariyer planlamasını da kapsayan bir çalışma. Amaç sadece bir futbolcunun bir ülkeden ya da şehirden diğerine transferini gerçekleştirmek değil. Transfer olduğu ülkeye/şehre adaptasyonuna da yardımcı olmak ve oyuncunun en kısa sürede maksimum performansa ulaşmasını sağlamak. Kulüpler açısından bakıldığında da, kulüp yapısına uygun, finansal olarak kulübü zor duruma düşürmeyecek, hatta performansı ile kulübe bu konuda ileride katkı da sağlayabilecek futbolcuları sunmak benim işlerim arasında. Yani aslında kulüp ve futbolcu arasında bir optimum nokta bulmak diyebiliriz.”

Ali Nesin’in varlığı etkiliyor

BİLGİ’den aldığı eğitimin iş yaşamına katkısı sorusuna ise, Tuna, “Taner Berksoy, Asaf Savaş Akat, Gülten Kazgan, Mahfi Eğilmez gibi hocalardan ders almış olmak, Ali Nesin’in okuldaki varlığını bilmek insanın düşünce yapısını etkiliyor. Yapılacak işin belli bir bölge ya da ülkeyle sınırlı kalmaması düşüncesi, BİLGİ’de aldığım eğitim sayesinde şekillendi diyebilirim” cevabını veriyor.

Son yıllarda futbolcu menajerliğinin yanı sıra Beyoğlu Bölgesi’nde Gayrimenkul Danışmanlığı ile de uğraşan Tuna, boş zamanlarında arkadaş grubuyla seyahate çıkmayı seviyor. İki üç günlük boşlukları bile es geçmiyor. Ayrıca farklı yerlerde yemek yemek, farklı tadları denemek de hobileri arasında yer alıyor.

Futbol akademisi kurmak istiyor

Tuna’nın gelecek planları arasında ise, bir futbol akademisi kurmak var. Sadece futbol eğitimi sunan değil, daha kültürlü, daha donanımlı genç oyuncular yetiştirmeyi amaçlıyor. ‘’Ben henüz olmak istediğim noktanın çok uzağındayım. Belki de hiçbir zaman oraya ulaşamayacağım. Benim yaşadığım şey sadece kendi hayalimi kurup, bu hayalin peşinden gitmeyi deneyebilmiş olmanın heyecanı ve mutluluğu. Spor ya da başka bir alanda kendi girişimlerini yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem, sadece hayal kurmaktan ve denemekten korkmamaları. Che Guevara’nın dediği gibi, ‘Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir!’ diyor.

Powered by Openmedia