İlk hedefi ürettiği fikirleri hayata geçirmek

Başak Gürbüz – Sahne ve Gösteri Sanatları 2005 – TANK Kurucu Ortağı / İçerik Geliştirme ve İletişim Uzmanı

Mezun olduğu yıldan itibaren birçok iş deneyimi kazanarak kendini geliştirdi. en sonunda kendi ayakları üerinde durmaya karar vererek ortağı ile birlikte Tank’ı kurdu. Amacı ise ürettiği fikirleri başarılı bir şekilde hayata geçirmiş olmak…Bundan yaklaşık üç yıl önce BİLGİ Görsel İletişim Tasarımı mezunu arkadaşı Can Evgin ile birlikte TANK isimli bir ajans kuran Başak, burada genellikle içerik geliştirme ve iletişim konusunda çalışıyor. “Kendi işimizi kurma fikri daima cazip gelen bir seçenekti. Ürettiklerimize, potansiyelimize ve hislerimize güvenerek TANK’ı kurduk. İş hayatına dair sorgulayıcı bir bakış açısına sahiptim ve bağımsızlık benim için çok önemliydi; bu yüzden, belki de en iyisi kendi alanım içinde büyümekti” diyen Başak, kazandığı vizyonu ise eğitim aldığı BİLGİ Sahne ve Gösteri Sanatları bölümüne bağlıyor.

Genç yaşta birçok deneyim kazandı

Başak, üniversiteden mezun olmadan önce bir yol boyunca Uluslar arası Sanat Eleştirmenleri Derneği’nde asistanlık görevi için Beral Madra ile çalışır. Burada çok şey öğrenir ve bitirme tezini de bu konu üzerine yapar.

Mezuniyetinin ardından, önce alanının dışında olan ancak organizasyon becerilerini kullanabileceği kongre turizmi üzerine çalışır. Burada 1 yıl boyunca, ağırlıklı olarak tıp olmak üzere, 500-700 katılımcı içeren kongrelerin organizasyonlarında görev alır. Burada çalışma disiplini edinir ve multi-tasking yeteneklerini geliştirme imkanı bulur. Yoğun bir iş temposuyla geçen bir yıldan sonra farklı alanlarda deneyim kazanmaya karar verir ve Greenpeace’te tam zamanlı çalışmaya başlar. İki yıl boyunca İklim ve Enerji Kampanyası’na bağlı ‘’Nükleersiz Ortadoğu’’, ‘’Quit Coal Save The Climate’’ ve ‘’Yavru Balık Kampanyası – Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok!’’ projelerinde kampanya asistanlığı yapar. Greenpeace gemisinde kalarak Rainbow Warrior’un mürettabatı olmayı başaran Başak, bu süreci hayatının en önemli deneyimlerinden biri olarak tanımlıyor. Buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra Serenas Kültür isminde Ankara merkezli bir firmada çalışmaya başlar. Ağırlıklı olarak kültür-sanat organizasyonları üzerine çalışan bu yapıda proje sorumlusu olarak görev alır. Yaklaşık üç yıl boyunca çalıştığı bu şirkette Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı, Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri gibi önemli projelerde yer alır. Bu süre içinde bir de Ersan Ocak’ın yönettiği Çağrı Merkezi Belgeseli’nde yapımcı olarak da görev alır. Bu deneyimlerinden sonra ise artık kendi ayakları üzerinde durmaya karar vererek ortağı Can Evgin ile birlikte TANK’u kurar Başak.

Üç yıldır faaliyette olan TANK’ta ağırlıklı olarak dijital mecralar, konsept tasarımı, iletişim ve içerik üretimi üzerine çalışıyorlar.

Meditasyon ve doğu felsefesine ilgi duyuyor

İletişim yönetimi, fikir ve proje geliştirme üzerine uzmanlaşan Başak bugüne kadar birçok önemli projeye imza atarak biriktirdiği deneyimleriyle kariyer yoluna emin adımlarla ile ilgileniyor.

Şu anda TANK olarak kendi projelerini hayata geçirmek için gerekli araştırma ve planlama süreçleri devam ediyor. İlk hedefi kendi ürettikleri fikirleri hayata gçirebilmek… “TANK’ı aslında bunun için kurduk ve buna ağırlık vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Kariyere dair büyük hedeflerim yok, yaptığım işle ve ürettiklerimle mutlu olmak istediğim tek şey” diyen Başak, aynı zamanda meditasyon ve doğu felsefesine de büyük ilgili duyuyor. Şu anda meditasyon eğitmenliği eğitimi alıyor. Amacı içsel bir yolculukta da derinleşmek ve bunu çevresiyle paylaşmak. Ayrıca doğada olmayı çok seviyor. Bu sevgisini “hobi demek çok küçümsemek olur; hedeflerimden biri diyelim, hayvanlar ve hayvan hakları konusunda bir proje üretmek ve hayata geçirmek istiyorum” sözleriyle anlatan Başak, iki buçuk yıldır BİLGİ Görsel İletişim Tasarımı mezunu Ömer Şerif Birsel ile evli. Alice adında bir köpekleri, Jet isimli de bir kedileri var.

 

 

Powered by Openmedia