Farklı tatlar yaratıp yeni serüvenlere atılıyor

Tolunay Selçuk / Reklamcılık 2006  / hurriyet.com.tr Pazarlama ve Dijital Servisler Yöneticisi

Farklı yemekler yaratmak, farklı tasarımlarda pastalar yapmak, iş hayatından önce de Tolunay’ın hep ilgilendiği bir uğraştır. “Yemek yapmak, stresten arınmak gibi bir şey benim için” diyen Tolunay’a göre değişik bir tat yaratmak, farklı bir yere yolculuk yapmak gibi. Değişik tatların kombinasyonu, nasıl bir tat yaratacağınızın merakı, onu tadanların övgüleri bitmek bilmez bir heyecan, yeni bir serüven… Bu serüvene atıldıktan sonra İstanbul’da birçok yemek kursuna giden Tolunay, yemek pişirme tekniklerini, işin püf noktalarını öğrenmeye çalışır. Hala da öğrenmeye devam ettiğini söyleyen Tolunay, akla gelebilecek tüm ülke mutfaklarını tadar. Çok büyük bir yemek reçetesi arşivine sahip olan Tolunay, keşfettikçe işin inceliklerini öğreniyor, öğrendikçe heyecanı katlanarak artıyor. Ona göre: “Yemek sadece karnınızı doyurmak için yapılan bir şey değil, damağınızdan çıktığınız bir yolculuk olmalı.” Son bir-iki yıldır yemek kısmı kadar işin sofra düzeni, sofra konsepti kısmıyla da ilgilenmeye başlayan Tolunay, hangi yemek hangi tabakta, hangi bardakla servis edilmeli, sofrada nasıl bir örtü, nasıl peçetelik kullanılmalı vs kısmının da işin en az yemek kısmı kadar uçsuz bucaksız, rengarenk bir konu olduğunu dile getiriyor. Bugüne kadar birkaç markanın reklam çekimlerinde foodstylist’lik yapan Tolunay, bu reklamların emeklerinden ve sofra düzenine kadar tüm detayları oluşturur. “Reklamlarda benim sofralarımı, bana ait yemekleri görmek inanılmaz bir mutluluk veriyor” diyen Tolunay, yakında özel siparişler alabileceği, yemeklerini gösterebileceği web sitesini yayına sokacak.

Powered by Openmedia