Yeni yılda yepyeni hedefler

Gülnaz Görgın – Siyaset Bilimi 2008 – L’OREAL Türkiye Key Accaunt Eğitim Uzmanı

Eğitmen olmak hep hayaliydi, kozmetik ise hayatının mutlaka bir alanında vardi. Sonunda bu sektörün en önemli firmalarından birinde eğitim uzmanı oldu. Kısa zaman başarılı bir kariyere ulaşan gülnaz yeni yıl ile birlikte birçok hedefini gerçekleştirmeyi planlıyor.

 Kozmetik Gülnaz’ın hayatında hep var olan bir alandır. Amerika’da Work&Travel ile dört ay çalıştığında orada kozmetik ürünleri satar.Mezun olduktan sonra bir vize randevu merkezinde çalışmaya başlar ve bu sırada bir arkadaşının yönlendirmesiyle yeni bir iş görüşmesinde bulur kendini. Bu iş de kozmetik üzerinedir. Çalıştığı şirketteki muhasebe müdürü L’Oreal emeklisidir ve Gülnaz’a da hep burada çalışması gerektiğini söyler. İşi bırakır, evlenir, bir de çocuğu olur Gülnaz’ın. Tam bir sene ara verdikten sonra bir gün telefonu çalar ve L’Oreal’den iş görüşmesine çağrılır. “Aslında bazen hayatı akışına bırakırsanız o sizi olması gereken yere götürecektir” diyen Gülnaz’ın lisans hayatı da oldukça hareketli geçer. Mücadeleli öğrenci birliği seçimleri, aktif yer aldığı öğrenci kulüpleri öğrenciliğine renk katar. Aslında okurken hep çalışır Gülnaz. Hazırlık sınıfında çağrı merkezinde, 1 sene Dolapdere Kütüphane’de ve 3 sene de Kuştepe Kütüphane’de olmak üzere öğrenci programı sayesinde çalışarak devam eder eğitim hayatına. Ayrıca bir sene kadar da araştırma asistanlığı yapar okulda. Yaptığı araştırmalarla İstanbul’daki birçok kütüphanenin kapısını aralayan Gülnaz tüm bunların hayatına önemli değerler kazandırdığını düşünüyor.

Mezun olduktan sonra da eğitime devam etti

2007 yılında T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Gençlik Merkezi Eğitim Müdürlüğü Ulusal Ajansı’nda staj yapan Gülnaz, 2008 yılında da Türkiye Sosyal Etüdler Vakfı Demokrasi Projesi Güvenlik Sektörü Bölümü’nde de stajyer araştırmacı olarak görev alır. Mezun olduktan sonra bir sene boyunca UNDP, Habitat İçin Gençlik Derneği ve İstanbul Valiliği ortaklığıyla yapılan Genç Liderler Akademisi’nde YÖK denkliği olmayan bir nevi yüksek lisans gibi bir programın ilk mezunlarından olur. İkinci dönem uzmanlık alanını ise Avrupa Birliği ve Girişimcilik üzerine okur.

Kısa zamanda başarıya ulaştı

2009 yılında profesyonel iş hayatına IKS adlı bir şirkette asistan olarak başlayan Gülnaz yaklaşık 6 ay sonra Tanaşan Kozmetik’e satış pazarlama müdür yardımcısı olarak geçiş yapar.

Evlendikten sonra bir süre iş hayatına ara veren ve bu dünyaya L’Oreal ile geri dönüş yapan Gülnaz eğitmen olarak girdiği şirkette eğitim uzmanı olarak görevine devam ediyor. Burada almış olduğu eğitimlerin hem iş hem de özel hayatına büyük katkıları olduğunu düşünüyor. 2013 yılında lansmanını yaptıkları, üç ayda 1700 adet yeni saç çıkartan Densifique adlı ürünün salon ve otel eğitimlerinde Türkiye için yaptıkları özel eğitim modeliyle Dünya Kerastase olarak “Best Practice” seçildiklerini söyleyen Gülnaz bu sayede 133 ülke arasında dördüncü sıraya yükseldiklerini de belirtiyor ve ekliyor: “2005 yılında Avrupa Birliği Gençlik projeleriyle tanıştım ve oradaki eğitmenlerin enerjisi ve motivasyonu beni çok etkiledi. Bu eğitimlerle kendimdeki paylaşma anlatma, isteğini fark ettim. Bu özelliklerimi aldığım eğitimlerle zamanla şekillendirdim eskiden topluluk önünde terlemeye titremeye başlayan ben şimdi sanki hep sahnedeymişim gibi rahat ve güvenle çıkabiliyorum.”

Yeni yıl ile birlikte hedeflerine doğru yol alacak

2015 yılında kişisel gelişimine büyük yatırımlar yapmayı düşünen Gülnaz, Fransızcasını geliştirip, yüksek lisans yapmayı planlıyor. Ayrıca hem Fransızca pratik yapmak hem de oğluna yabancı bir dili kendi ülkesinde öğrenme fırsatı vermek için L’Oreal Merkez Fransa’da bir müddet çalışıp iç işleyişini görmek de hedefleri arasında…

“İş dışında kalan zamanlarımı oğlumla geçirmeyi tercih ediyorum. Sinemaya gider, çarpışan arabalara biner o gün yorgun argın eve döneriz” diyen Gülnaz geri kalan vakitlerinde ise üyesi bulunduğu yerel bir platformda yerel bilinçlendirme toplantıları, sinema, film gösterimleri gibi etkinliklerin düzenlenmesinde aktif rol alıyor.

Powered by Openmedia