Ne Gazetecilikten Ne De Şarkıcılıktan Vazgeçiyor

BİLGİ Uluslararası Finans Bölümü mezunu Nazlı Mengi, “10 Parmağında 10 Marifet” deyiminin resmen vücut bulmuş hali. Köşe yazarlığı, editörlük ve şarkıcılığı bir arada yürüten Nazlı, her sabah spor yapmayı da ihmal etmiyor. Sıradaki hedefi de BİLGİ’de Hukuk okumak.  Nazlı, henüz lise sıralarındayken bir yandan okuyup diğer yandan çalışmayı kendine ilke edinenlerden. Dönemin çok sevilen radyolarından Kiss FM’de DJ’lik yapan Nazlı, üniversite yıllarında siyaset programı editörlüğü yapmaya başladı. Okul bittikten sonra da Can ve Arsen Gürzap’ın diksiyon ve spikerlik okulu “Diyalog”u yüksek dereceyle tamamlayıp spor spikerliği ve editörlüğü yaptı. Bu sırada başka bir tutkusu, şarkı söylemeyi de profesyonelliğe dökmenin hazırlıklarını hızlandırdı ve ilk albümü 2009 yılında “Beni Yazın” çıkana kadar da spor spikerliğine devam etti. Söz ve müziği Serdar Ortaç’a ait olan çıkış parçasıyla o yıl Altın Kelebek’te “En İyi Çıkış” ödülünü kazandı. Ancak okumak, araştırmak, yazmak Nazlı’nın peşini bırakmadığı gibi onun da bunlardan kopmaya niyeti yoktu ve Milliyet Cadde’de köşe yazarlığı ve röportajlar yapmaya başladı.

“Şarkıları peşi sıra çıkarmak gerekli”

“Beni Yazın” albümünden sonra, sırasıyla “Rest”, “Saygı Duruşu”, “Can Bedenden Çıkmayınca” ve “Aradın mı” single’larını çıkardı. “İtiraf etmek gerekirse birkaç işi bir arada yaptığım için müzikte çok uzun aralar verdim. Aslında şarkıları peşi sıra çıkarmak gerekli. Şimdi yeni single’ımın heyecanı içerisindeyim. Bundan sonra müziğe daha çok ağırlık vereceğim” diyerek, sesini daha fazla duyabileceğimizin müjdesini veriyor.

Mayıs ayının son günlerinde raflarda yerini alan yeni single’ı hakkında da şunları söylüyor: “Ben genelde şarkıyı ilk duyduğum anda aşık olurum. Yeni single’ım ‘Aşk Bile’nin demosunu, söz yazarı ve bestecisi Serdar Ortaç’ın sesinden duyduğum anda ‘Bu şarkı kesin benim olmalı’ dedim. Ortaç’a olan hayranlığımı ve sevgimi herkes bilir. Müzik piyasasında tanıdığım en değerli insanlardan biri o. Her kapısını çaldığımda bana destek oluyor. Şarkının konusuna gelirsek, hikayesine gerçekten bayılıyorum, ‘Aşk bile yetişemiyor hayaline, sığlara erişemiyor’ sözleri nasıl büyük bir aşktan bahsettiğini anlatır sanırım. Erdem Kınay, Okan Akı düzenlemeleri, Cihat Uğurel ve Mert Aydın remixleriyle 4 ayrı versiyon hazırladık.”

Gazetecilik içime işlemiş

Gazeteci bir ailenin kızı olduğu için çocukluğundan beri hayatının medyayla iç içe olduğunu, ister istemez mesleğin tüm inceliklerini öğrendiğini söyleyen Nazlı, “Gazetecilik benim farkında olmadan içime işlemiş. Gazete olarak Milliyet Cadde’de başladım ve devam ediyorum, televizyonda ise Star TV, Kral TV, D Spor ve Halk TV’de çalıştım” diyor. Profesyonel olarak şarkı söylemeye ise, 12-13 yaşlarında karar veren Nazlı, işin eğitimini de almanın gerekliliğine inananlardan. Ortaokulda Leyla Demiriş’ten şan dersi almaya başlayan Nazlı, eğitimine hala devam ediyor. Özellikle sahne ve stüdyo kaydı öncesi derslerin yoğunlaştığını söylüyor.

Milliyet Cadde’de köşe yazarlığının yanı sıra sevilen sanatçılarla da röportajlar yapan Nazlı, bu seneye kadar köşesini “Cadde’deki Hayalet” adıyla yazıyordu. Sebebi ise, müziğe başlamasına sebep olan “Operadaki Hayalet” müzikaline olan sevgisi. Ancak bu yıl, Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyüboğlu’nun da isteğiyle ilk kez kendi adını kullanarak yazmaya başladı. Öte yandan Halk TV’de “Her Açıdan” programının editörlüğüne de devam ediyor.

Köşe yazarlığı, editörlük ve şarkıcılığı bir arada devam ettiren Nazlı’nın sıradaki hayali ise BİLGİ’de Hukuk okuyabilmek. “BİLGİ ailesinin parçası olmaktan çok mutluyum. Üniversite hayatım çok güzel geçti. Okulumu o kadar seviyorum ki, şimdi Hukuk okumaya niyetlendim. YGS’yi geçtim. Eğer yoğun tempodan fırsat bulup LYS›ye çalışabilir ve onları da geçebilirsem yeniden okuluma kavuşmak istiyorum! Keşke ikinci üniversiteyi okumak isteyenler tekrar sınava girmek zorunda olmasa. Yıllar sonra üniversite sınavına hazırlanmak, hele de çalışan insanlar için epey zor oluyor!” diyor.

 

 

Powered by Openmedia