ALUMNİ HABER EYLÜL 2010 SPOT SPOT

Can Aktürk ’03, Temmuz ayında Moskova’da düzenlenen Dünya Kurumsal Oyunları’nda, tenis açık erkekler kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. Uluslararası İlişkiler mezunu olan Can, İhracat Şefi olarak çalıştığı Federal-Mogul Türkiye adına üç senedir Kurumsal Oyunlar Türkiye’de tenis dalında şampiyonluğun sahibiydi.

Alaettin Çarıkçı ’06, Leiden Üniversitesi’ndeki Literary Studies bölümünde doktora programına kabul edildi. Karşılaştırmalı Edebiyat mezunu olan Çarıkçı, Hollanda hükümetinin en prestijli bursu olarak kabul edilen HUYGENS bursunu da dört yıllık doktora eğitimi boyunca almaya hak kazandı.

Süheyla Taşdemir Uluocak ’07, Mercedes-Benz Türk Binek Araçlar Planlama ve Kontrol Departmanına atandı. Bilgi’den Finans Matematiği ve İşletme-Ekonomi ile MBA mezunu olan Süheyla, Real Hipermarketler Zinciri Finans Departmanı’nda Kontrol Uzmanı olarak çalışıyordu.

Tuncay Şentürk ’06, Marmara Bölge Satış Yöneticisi olduğu Johnson Wax firmasında 1 Agustos itibari ile Zincir Mağazalar Türkiye Satış Müdürlüğü’ne atandı. Tuncay, Bilgi’de E-MBA programını tamamlamıştı.

Tan Menlikli ’07 Vodatech’teki İK ve Kalite Sistemleri Müdürlüğü görevinden ayrılarak arkadaşlarıyla birlikte Pozitive Call Center Solutions firmasını kurdu. MBA mezunu olan Tan, geliştirdiği 360 derece e-performans yönetim sistemi ile çağrı merkezi sektöründe Yılın En Başarılı İK Yöneticisi seçilmişti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Başkanı Serkan Memişoğlu ’07 ve kurucularından Abdullah Murat Tütüncü ’07 askerlik görevlerini kısa dönem olarak tamamlamak üzere birliklerine katıldılar. Serkan Manisa’da, Murat ise Kastamonu’da acemi birliğine dahil oldular.

Güneş Kurtkaya ’07 ve Metehan Korkmazel ’07 post prodüksiyon, grafik tasarım ve reklam sektörü deneyimlerini bir araya getirerek Port300 adında bir dijital ajans kurdular. Genç girişimcilerden ikisi de Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezunlar.

İpek Z. Ustaoğlu ’06 ve Ferit Saygın Vural ’06 17 Temmuz tarihinde dünya evine girdiler. Medya ve İletişim Sistemleri mezunu olan İpek, Fenerbahçe TV’de sunuculuk yaparken, İşletme-İktisat mezunu olan Ferit, Autoliv’de Finansal Analist olarak çalışıyor ve aynı zamanda uluslararası finans MSC eğitimine devam ediyor.

Cafer Çavdar ’07 ve Banu Akkan ’09, 4 Ağustos tarihinde dünya evine girdiler. Her ikisi de MBA mezunu olan çiftten Banu iç mimarlık yaparken, aynı zamanda Bilgililer Platformu Kurucu Üyesi olan Cafer, Bilgi MBA Programları’nda İdari Asistan olarak kariyerini sürdürüyor.

Derya Keskin Demirel ’01 ile Baran Demirel’in Nisan ayında Demir adında bir çocukları dünyaya geldi. Medya ve İleiştim Sistemleri mezunu olan Derya, Avivasa Bireysel Emeklilik ve Hayat’ta İnsan Kaynakları departmanında çalışıyor.

Powered by Openmedia