Avantgarde markasını Nişantaşı’na taşıyacak

Cenk Öztanık / İşletme 2009 / Öztanık Otelcilik Yönetici Ortağı

Cenk, İstanbul ve Bodrum’da yedi oteli olan Öztanık Otelcilik’in biri Taksim diğeri de Nişantaşı’nda iki otelini daha zincire eklemeye hazırlanıyor.

Aslında Cenk çocukluk yıllarında daha çok; ailesinin diğer iş kolu olan demir-çelik sektörüne ilgi duyar. Fakat yıllar geçtikçe, başında babasının bulunduğu ve yaklaşık 35 senedir faaliyetini sürdüren demir-çelik firmasına değil, ailenin turizm sektöründeki ihtiyaçları nedeniyle turizm sektörüne yönelir. “Turizm sektöründe yaşanan gelişmeler ve aile şirketi olmamızdan dolayı bu alanda oluşan ihtiyaç, benim üniversitenin son yıllarından itibaren otelciliğe adım atmamı sağladı” diyen Cenk, BİLGİ’de aldığı eğitimin iş hayatında büyük katkılarını görür. Sektör ve bulunduğu pozisyon gereği birçok yabancı turistle iletişim halinde olduğu için özellikle İngilizce eğitimin fazlasıyla faydasını gördüğünü söyleyen Cenk, “Bunun dışında muhasebe ve pazarlama derslerinde aldığım eğitimin faydalarını birebir iş hayatımda görüyorum” diyor.

Üniversitenin son yılında, derslerden ve sınavlardan arta kalan zamanları otellerinde geçiren Cenk için bu dönem, iş hayatına başlamadan önce güzel bir staj olur. O dönemlerde kendisine otelcilik mesleğini mutfağında öğrenmesini sağlayan ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen amcalarına teşekkür eden Cenk, üniversiteden mezun olduktan sonra da ailesinin sahip olduğu Öztanık Otelcilik’te çalışmayı sürdürür. Ardından 2009 yılı Aralık ayında Kütahya Hava Kuvvetleri’nde acemi olarak adım attığı askerlik hayatını, 2010 Mayıs ayında İzmir NATO Müttefik Komutanlığı’nda tamamlar.

Muhasebe ve satın almada uzman

Askerden döndükten sonra ailenin otellerinde çalışmaya devam eden Cenk, otelcilik sektöründeki tüm departmanlar hakkında bilgi sahibi olur. Ancak üniversitede okuduğu bölüm ve aldığı eğitimin yardımı ile muhasebe ve satın alma alanlarında uzmanlaşır. Çocukluğundan beri muhasebeye ilgi duymasının da bu alanlara yönelmesini etkilediğini dile getiren Cenk, eğitim hayatında finansal derslerdeki başarısının da uzmanlaşmasında rol oynadığını düşünüyor. Günümüzde turizm sektöründe her gün yeni proje ve yatırımlar yapıldığını, böyle bir ortamda yerinde sayanların kaybetmeye mahkûm olduğunu belirten Cenk, bu nedenle Öztanık Otelcilik olarak otellerinde sürekli yenilik yapmayı ve çağa ayak uydurmayı hedeflediklerini dile getiriyor. 2009 yılından beri aktif olarak otelcilik sektöründe görev alan biri olarak fikir ve projeleriyle bu yeniliklere katkıda bulunmaya çalışan Cenk, şuanda bünyesinde İstanbul ve Bodrum’da yedi tane otel bulunduran Öztanık Otelcilik Turizm ve Ticaret AŞ’de yönetici ortak olarak görevini sürdürüyor.

Taksim ve Nişantaşı’na yeni otel

Aile şirketlerinde durumun biraz farklı olduğuna dikkat çeken Cenk, ‘sorumluluk verilmez alınır’ mantığına sahip olan aile büyükleri ve üyelerine; başarıları ve sorumlulukları ile kendini ispat etmiş durumda. O nedenle şirketin yönetiminde söz sahibi biri olduğunu söyleyen Cenk, Öztanık Otelcilik olarak zincire Taksim’de 4 yıldızlı, Nişantaşı’nda 5 yıldızlı olmak üzere iki otel daha eklemeyi hedeflediklerini açıklıyor. “Bunun için gayrimenkul alındı. Yeni otellerin projeleri için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Özellikle Nişantaşı’nda açmayı planladığımız otelimizi son olarak Zincirlikuyu’da hizmete soktuğumuz Avantgarde markasıyla devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuşan Cenk, artık yeni nesil şehir otelciliğinde ‘kişiye özel hizmet’ sloganı ön plana çıktığı için, yüksek standarda sahip yatırımları buna göre düzenlemek gerektiği düşünüyor.

Turizm ve otelcilik sektörünün dışarıdan bakıldığında kolay ve zevkli bir iş olarak gözükse bile kendi içinde birçok zorluklara sahip olduğuna dikkat çeken Cenk, gelecekte şirketi kurumsal bir yapıya oturtmak için yapılacak tüm çalışmalara ve projelere destek vermeyi hedefliyor. 2010 yılında Bodrum’daki oteller için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden TUROB’a katılım plaketi alan Cenk’e göre Türkiye turizm sektöründe en büyük eksik kalifiye eleman sıkıntısı. Yaklaşık 15 yıldır hentbol oynayan Cenk, iş dışında şu an halen hentbol 1. Liginde olan Anafen Spor Klubü’nün sporcusu olarak devam ediyor. Spor onun hayatının bir parçası olduğu için işten geri kalan zamanını spor salonunda geçiriyor.

Powered by Openmedia