İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “DTÖ Bölgesel Dış Ticaret Politikasi Eğitim Programı” başlıyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve TC Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile beşinci kez düzenlenen “Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı” 4 Ağustos – 26 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. 

Dünya Ticaret Örgütü’nün en önemli hedeflerinden olan ülkelerin ticari kapasitelerini artırma çalışmaları kapsamında teknik yardım ve eğitim sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi ve BİLGİ Hukuk Fakültesi, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve TC Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiği “Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı”  beşinci kez başlıyor.

Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkasya (CEECAC) ülkelerine yönelik olarak düzenlenen eğitim programının açılışı, 4 Ağustos Pazartesi günü santralistanbul’da yapılacak. Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı çerçevesinde Türkiye’nin de yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkaslar bölgesinde yer alan ülkelerin dış ticaret bürokratlarının Dünya Ticaret Örgütü’ne dair bilgilerini geliştirmeleri, DTÖ belgelerine erişimleri ve bunlardan yararlanmalarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Aynı zamanda DTÖ uzmanlarının bölge akademisyenleri ile iletişim ağı kurmalarına yardımcı olmayı da hedefleyen Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı ile 2010 yılından bu yana yaklaşık 90 devlet görevlisine eğitim verildi.

Akademik koordinatörlüğü ve iki ayrı modüldeki eğitmenliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Pınar Artıran tarafından yapılan ve BİLGİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Doç. Dr. Durmuş Özdemir de davetli akademisyen olarak eğitim verdiği programa, Afganistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Gürcistan, İran İslam Cumhuriyeti, Kırgız Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukraynayı temsilen seçilen dış ticaret bürokratları katılıyor.

DTÖ Sekretaryası tarafından yeni progresif öğrenme yaklaşımı çerçevesinde ikinci kademede değerlendirilen programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, DTÖ uzmanları ve bölge akademisyenleri arasında ortaklaşa eğitim vermek üzere yapılan anlaşmadan yararlanma imkânı bulacak. DTÖ uzmanları anlaşmalara dair genel bir formasyon verirken, davetli akademisyenler konunun bölgesel boyutunu aktaracak ve ilgili deneyimlerini paylaşacak. Sonrasında ise Cenevre’de düzenlenen üç aylık ileri eğitim programına kayıt olabilecekler.

Eğitim Programı içerisinde uluslararası ticaret konjonktüründe yaşanan gelişmelerin önemi ve Türkiye’nin bu konjonktür içerisinde artan rolüne bağlı olarak 3 Eylül 2014 tarihinde “Ticaret Politikası Savunma Araçları” ve 19 Eylül 2014 tarihinde “Uluslararası Ticaret ve Tahkim” konularını kapsayacak iki açık oturum düzenlenecek.

Powered by Openmedia