Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projeleri yapıyor

Mehtap Sevgili / Halkla İlişkiler- Reklamcılık (Minor) 2004 / Sevgili Yapı Yönetim Kurulu Üyesi

Bostancı’da yaptıkları kentsel dönüşüm projelerini şimdi de Fikirtepe’de sürdüren Mehtap, bunun dışında iki konut projesi ile de ilgileniyor.

Baba mesleği olduğu için çocukluk yıllarında sektöre ilgi duymaya başlar. Daha o yaşlardan itibaren, kardeşleriyle birlikte, şantiyelerle haşır neşir olarak büyür ve inşaat jargonuna kulak aşinalığı oluşur. Üniversiteden mezun olduğunda inşaat sektöründe, ailesiyle birlikte çalışma fikri aklının bir köşesinde hep vardır. Ancak daha önceden hiçbir iş tecrübesi olmadığı için babası, önce dışarıda başka bir işte çalışıp tecrübe edinmesini ve iş hayatının zorluklarını öğrenmesini ister. Bu sebeple sektöre adım atması bir süre ertelenir.

Kısa bir süre reklamcılık alanında çalıştıktan sonra bu sektörün kendisine uygun olmadığını anlar. Gönlünde yatan asıl mesleğe; inşaatçılığa 2007 yılında dönüş yapar. Bu sektörü seçmesindeki bir başka önemli unsur da mimariye ve şehir planlamacılığına karşı olan özel ilgisidir. Yurtdışına her çıkışında, özellikle Roma, Floransa ve Paris gibi mimarisine hayran kaldığı şehirlere seyahat ettiğinde, içinden hep şu soruyu geçirir: “Neden İstanbul’da da böyle güzel yapılar, binalar yapılmasın ki?” İşte bu soruya aradığı cevap, onu inşaat sektörüne yönelten bir diğer önemli nedendir.

İÜ’de MBA ve doktora yaptı

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce MBA yapar. Şirket yönetimi, finans, muhasebe gibi sayısal konularda kendini yeterli görmediği için yüksek lisans için MBA’yı tercih eder. Üniversitede aldığı pazarlama ve reklamcılık eğitimi ile işletme masterinin işinde çok büyük faydasını gören Mehtap, masteri yaptığı 2005- 2007 yılları arasında yaklaşık 6 ay boyunca Manga Workshop reklam ajansında çalışır. Ancak reklamcılığın kendisine göre olmadığını anlayarak, 2007 yılında inşaat sektörüne giriş yapar. Aynı yıl yüksek lisans eğitimini tamamlar, yine İstanbul Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Bölümü’nde doktoraya başlar.

Meslekte daha çok satış ve pazarlama alanında uzmanlaşan Mehtap, işe ilk başladığı yıllarda sadece kurumsal iletişim ve PR tarafında görevlendirilir. Projelerin tanıtımı, bunlarla ilgili basın bültenlerinin, katalogların ve web sitesinin hazırlanması, güncellenmesi gibi konulara yardımcı olur. Fakat 2008 yılında, birkaç günlüğüne müşterilerle ilgilenmek zorunda kalır ve  yaptığı bu işten çok büyük keyif alır. Tesadüf eseri başlayan satış ve pazarlama görevine halen keyifle devam eden Mehtap bugün, yaklaşık beş yıldır çalıştığı aile şirketi Sevgili Yapı’da hem Yönetim Kurulu Üyesi hem de Müşteri İlişkileri Direktörü olarak çalışmayı sürdürüyor.

Lüks konutlara imza attı

Sevgili Yapı’nın bugüne kadar birçok önemli projeye imza attığını söyleyen Mehtap, Fenerbahçe’deki Marin Park, Çiftehavuzlar’daki Sevgili Residence, Feneryolu’ndaki Koru Park’ın son yıllarda hayata geçirdikleri önemli konut projelerinden olduğunu belirtiyor. “Ancak bu lüks projelerin yanı sıra, Bostancı Gösteri Merkezi’nin üst tarafında, yaklaşık 20 yıl boyunca etap etap hayata geçirilen konut projeleri, bölgenin çehresini değiştirmiş ve kentsel dönüşüme büyük hizmet vermiştir. Bugün Anadolu yakasında hizmet veren birçok inşaat firması gibi, bizim de gündemimizi en çok Fikirtepe’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi meşgul ediyor. Şirket olarak en büyük mesaiyi Fikirtepe’de gerçekleştireceğimiz projeler için harcıyoruz” diyen Mehtap, bu sebeple Fikirtepe’de iki tane irtibat ofisi açtıklarını söylüyor.

Fikirtepe’de yapmayı planladıkları 3 projeden ikisinde, mal sahipleriyle yüzde yüz mutabakata vardıklarını ve anlaşma imzaladıklarını dile getiren Mehtap, “Şuan yoğunluğumuzu üçüncü bölgeye verdik. Kısa sürede orayı da olumlu bir şekilde neticelendirmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda, daha önce Bostancı ‘da fazlasıyla tecrübe kazanmamız, Fikirtepe’de bize büyük avantaj sağlıyor” diyor. Fikirtepe dışında üzerinde çalıştıkları iki konut projesinin daha olduğunu belirten Mehtap, ilerde kariyerine hem inşaat sektöründe çalışarak hem de öğrendiklerini öğreterek devam etmek istiyor. İşten arda kalan zamanın çoğunu spor yaparak geçiren Mehtap, bunun dışında seyahat etmekten büyük keyif alıyor. Ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten, sinemaya gitmekten de keyif alıyor.

Powered by Openmedia