Barika hocası patronu oldu

H. Hale Atılgan Buyruk / Halkla İlişkiler-2003 / BG İletişim Müşteri Direktörü

Farklı sektörlerden müşterilere en iyi hizmetin doğru ve zamanda sunulması, takip edilmesi, uygulanması konusunda çalışmalar yürütüyor.

Aldığı eğitim gereği hep bu alanda çalışmak istese de ancak 2007 yılında işe başladığı şirkette PR alanda bilfiil çalışma fırsatı bulur, daha sonra da bu alanda iş hayatına devam eder. Aslında her yaptığımız işin temelini üniversitede aldığımız eğitimin oluşturduğunu düşünen Hale, üniversitede aldığı halkla ilişkiler eğitimini yine BİLGİ’de aldığı MBA eğitimi ile pekiştirdiği için hem özel hayatı hem de iş hayatında bir kaç basamak öne geçtiğine inanıyor.

MBA eğitiminin kişinin analitik düşünme kabiliyetini geliştirdiğini ve bu düşünce ile müşterilere daha farklı bir bakış açısı ile başarılı projeler hazırlama imkân sağladığını belirten Hale, üniversite eğitimi sırasında bir kez fakat uzun soluklu bir staj imkânına sahip olur. Akmerkez’in Halkla İlişkiler ve Reklam Bölümü’nde yaz ayında başladığı staja, üniversite eğitimi döneminde part time olarak çalışmaya devam eder.

 

Farklı alanlarda tecrübe edindi

Mezun olduktan bir ay sonra ufak çaplı bir şirket olan aile şirketinde çalışmaya başlar. Bu dönem telefonlara bakmaktan satın almaya, muhasebeden depolamaya kadar tüm alanlarda çalışır, iş hayatına dair tecrübe edinir. Bu arada 2004 yılında başladığı MBA eğitimini 2006 yılında tamamlar. 2007 yılında artık farklı bir işte çalışması gerektiğini düşünerek Koreli bir tütün firmasında CEO asistanı olarak işe başlar. Burada pazarlamadan finansa, tercümanlıktan halkla ilişkilere kadar farklı görevlerde çalışır. Kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu düşündüğü bu işinde, İzmir’de gerçekleştirdikleri fabrika açılışı çalışması sayesinde tamamen halkla ilişkiler alanına yönelmesi gerektiğine karar verir. Ayrıca halkla ilişkileri kurum tarafında değil ajans tarafında yaptığında daha farklı sektörlerle birebir çalışma fırsatı elde edeceğine ve bunun da kendisine büyük katkı sağlayacağına inandım.

Bu doğrultuda üniversiteden hocası Barika Göncü’den yardım ister, halkla ilişkiler alanına nasıl adım atması gerektiği konusunda kendisine yol göstermesini talep eder. Bunun ardından 2008 yılında Barika Göncü’nün ajansı BG İletişim’de çalışmaya başlar. “Hocamın üniversite haricinde iş hayatımda da bana öğrettikleri ve tanıdığı imkanlar sayesinde çok kısa sürede kendimi bu alanda çok geliştirme imkanına sahip oldum” diyen Hale, halen çalışmaya devam ettiği BG İletişim’in farklı alanlarda faaliyet sürdüren müşteri portföyüne sahip bir ajans olduğunu belirtiyor.

 

Ajansta PR yapmaktan memnun

2012 yılında evlenen ve şuan bir bebek bekleyen Hale, ajans tarafında çalışma kararının, halkla ilişkiler kariyeri için en doğru karar olduğunu düşünüyor. “Ajansınızın hizmet verdiği müşteri portföyünün çeşitliliği ve size tanınan fırsatlar ve görev dağılımları sayesinde bir çok sektörde kendinizi geliştirme imkanına sahip oluyorsunuz” diye konuşan Hale, 2008 yılında müşteri yöneticisi olarak çalışmaya başladığı BG İletişim’deki görevini çok çalışarak daha üst seviyelere taşıdığını ve bugünkü müşteri direktörü pozisyonuna geldiğini belirtiyor.

BG İletişim’deki görevlerinden söz eden Hale, ajansın tüm müşterilerine sunduğu hizmetin iletişim planlarına uygun bir şekilde devam ettirilmesi, her sektörde farklılık gösterecek gündeme uygun reaksiyonların alınması, müşterilerden gelen taleplerin en kısa sürede cevaplanması yani müşterilere en iyi hizmetin doğru ve zamanda sunulması, takip edilmesi ve uygulanması konusunda çalışmalar yürüttüğünü ifade ediyor.

BG İletişim olarak üç yıldır hayata geçirdikleri “Sahne Şirketlerin” projesinden de söz eden Hale, “Üç yıldır şirketler bünyesinde müziğe merakı olan kişilerin bir araya gelip kurdukları grupların şirketleri adına katıldıkları bir yarışma düzenliyoruz. Sahne Şirketlerin adıyla sene de bir defa düzenlenen yarışmamıza katılım ve ilgi her sene katlanarak artıyor” diyor.

Bu alanda kendini geliştirmeye devam etmeyi planlayan Hale’nin, iş dışında arkadaşlarıyla vakit geçirerek iş hayatının zihinsel yorgunluğunu atmak ve sosyalleşmek en büyük hobisi. Bunlar dışında her Cuma akşamı sinemaya gitmeyi, puzzle ve yemek yapmayı seviyor.

 

DÜN

BARİKA GÖNCÜ VE HALUK ŞAHİN

KUŞTEPE BİLGİ CAFE

 

BUGÜN

BARİKA GÖNCÜ

EVİ

 

EN SON

EJDERHA DÖVMELİ KIZ

GANGSTER SQUAD

DUBAİ

Powered by Openmedia