Ekolojik sosyal girişimcilik yaz okulu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile “Ekolojik Sosyal Girişimcilik” yaz okulu, 29 Temmuz tarihinde başladı, 4 Ağustos tarihinde tamamlandı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Buğday Derneği’nin, Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki “Ekolojik Sosyal Girişimcilik” yaz okulu “Ekonomide, Tarımda, Turizmde ve Yerleşimde Ekolojik Yaklaşımlar” alt başlığı ile düzenlendi.

Dayanışmanın ön planda tutulduğu yaz okulunda öğrencilerin, insan etkinlikleriyle gezegenin temel sorunları arasındaki bağlantıların farkına varabilmeleri, sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik kavram ve eylemleri hakkında bilgilenmeleri, çalışacakları alanda yaşamın bütünü için fark yaratma yollarını araştırabilmeleri amaçlandı.

Ekolojik Sosyal Girişimcilik yaz okulunda, günümüzün temel sorunları olan ekolojik bozulma, doğanın ve türlerin yok olması, sağlıksız gıda üretimi, enerji krizi, ekonomik ve sosyal krizler, sürdürülebilir olmayan üretim/tüketim döngüleri ele aldı. Sorunlara önerilen ekolojiye uyumlu ve sosyal boyutu olan çözümler yerinde incelendi. Derslerin verildiği Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nin ve konaklamanın yapıldığı Dedetepe Ekolojik Çiftliği’nin bulunduğu Kazdağları yöresinde (Çanakkale Küçükkuyu) bulunan ekolojik çiftlik ve işletmeler ziyaret edilerek uygulamalar deneyimlendi.

29 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen dersin koordinatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Akyüz ve Buğday Ekolojik Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneşin Aydemir yürüttü.

 

Powered by Openmedia