Cansu Elektrik’in tüm yatırım süreçlerini yönetiyor

Feyza Meral / İşletme 2007 / Cansu Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

İlerde enerji sektöründe büyük bir oyuncu olmayı hedefleyen Feyza, sektöre yaptıkları yatırımlarla ilgili resmi ve diğer süreçlerin tamamını takip ediyor ve yönetiyor.

 

Çalışma hayatı çocukluğundan beri ilgisini çeker. İlkokuldan itibaren hafta sonları babasıyla aile şirketine gider, resim çizmek yerine, dosya düzenlemek, fotokopi ve yazılı notları temize çekmek gibi işleri yapmak ister. Ailesinin enerji, inşaat ve büyük peyzaj sektörlerinde, Meral Elektrik Üretim AŞ, Cansu Elektrik Üretim AŞ ve Spor Yapı İnşaat AŞ ile faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Feyza, enerji sektörü ile 2004 yılında tanışır. Türkiye’deki enerji açığının ciddi boyutlara ulaştığının fark edilmesi ve “yenilenebilir kaynakların” enerji üretiminde kullanılmaya başlamasıyla gruplarının dikkatini enerji sektörüne yönelttiğini söyleyen Feyza, “Hem doğal kaynaklarla enerji üretiliyor olması, hem de sektörün Türkiye’deki en dinamik sektörlerden birisi olması şirketimizin daha sonraki tüm yatırım planlarını enerji konusuna yönlendirmesini sağladı” diyor.

Okul hayatı boyunca hep çalıştı

Ortaokul ve lise yıllarında yazları aile şirketine giden Feyza, düzenli olarak çalışır, nerede ne iş yapılıyor, nasıl yapılıyor hepsini bilir. Üniversitedeyken de düzenli olarak aile şirketinde çalışan Feyza, muhasebe departmanında, evrak tanzimi, faturalama, cari hesap takibi, ödeme tablosu hazırlama konularında görev alır. Daha sonra uluslararası ilişkiler ve pazarlama departmanında, yurtdışı ticari görüşmeler, yazışmalar ve satın alımların takibine başlar.

Ardından Anadolu Grubu Efes Pilsen’de ve Koç Finans’ta staj yapar. Bu stajların hepsinin kendisine farklı kazanımlar sağladığını gören Feyza, kariyeriyle ilgili en önemli stajı, grup dahilindeki şirketlerden birinin yabancı bir şirketle ortaklık girişimi sırasında yaptığını düşünüyor. Bu dönemde hem şirket yapısı , süreçler ve planlamalar konusunda kendini geliştirme şansı bulur, hem de kısa zamanda çok farklı süreçlerin içinde bulunur.

Şu anda yine BİLGİ’de ekonomi hukuku masteri yapan Feyza, üniversitede aldığı işletme eğitiminin işinde faydasını görür. Özellikle muhasebe, denetim, finans, ekonomi, risk ve organizasyonel yapı konusundaki derslerde öğrendiklerini iş hayatında kullanan Feyza, üniversiteden mezun olduktan sonra, kendini finans, bütçe ve muhasebe konularında geliştirmeye karar verdim. Bunun için en uygun adımın bir denetim şirketinde çalışmak olduğunu fark eden Feyza, Güreli Yeminli Mali Müşavirlik’in denetim bölümünde çalışmaya başlar. Burada iki seneye yakın çalıştıktan sonra ailenin enerji sektöründe faaliyet gösteren Cansu Elektrik’te görev almaya başlar.

Cansu Elektrik olarak 2006 yılında ilk projeleri olan Cansu’yu aldıktan sonra sektördeki faaliyetlerini hareketlendirdiklerini söyleyen Feyza, Devlet Su işleri (DSİ) ile anlaşma yapan ilk firmalardan biri olarak , 2008 yılında Cansu santralini üretime geçirdiklerini açıklıyor. “2010 yılında ikinci projemiz olan Esendurak’a başladık ve 2012 yılında Esendurak elektrik üretimine geçti” diyen Feyza, şimdi üçüncü projenin fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini belirtiyor.

Şirketin tüm işleriyle ilgileniyor

Bugün Cansu Elektrik Üretim şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Feyza, “Kendi şirketinizde olduğunuz zaman kendiniz için görev tanımı yapmanız güç. Aile şirketlerinin yönetim kurulunda olduğum için süreçlerin tümünde bulunuyorum ama asıl yoğunluğum finans. Bütçelemeler, finansal projeksiyonlar, kredi takipleri, maliyet analizleri gibi konular yoğunlukta olmak üzere tüm süreçlerde bulunuyorum” diyor. Ayrıca yatırımlar döneminde, çeşitli resmi süreçlerin başlatılması ve takibi, sektördeki düzenlemeler ve gelişmeler konusunda süreçlerin içinde bulunan Feyza, sürekli kendini geliştirerek, enerji sektöründe büyük bir oyuncu olmayı hedefliyor.

İş dışındaki zamanlarda seyahat etmek büyük keyif alan Feyza, spor yapıyor, kitap okuyor ve müzik dinliyor. En çok da Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) için vakit ayırıyor. TÜGİAD sayesinde iş dünyasında farklı sektörlerle ve enerji sektöründen profesyonellerle tanışıp, iş dünyasının dinamiklerini takip etme imkanı buluyor.

 

 

Powered by Openmedia