Filo müşterileriyle ilgili her türlü işten Pelin sorumlu

Pelin Kaymakçılar / Uluslararası İlişkiler 2008 / BP Petrolleri Filo Müşteri Temsilcisi

Bp’nin globalde önemsediği Routex kartla ilgili satış, müşteri görüşmeleri, taleplerin toplanması, rapor gibi çalışmalar yürüten Pelin, filo müşterilerinden de sorumlu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra uluslararası bir şirkette çalışmak isteyen Pelin, ancak enerji sektöründe çıkan bir fırsatı değerlendirerek bu alanda çalışmaya başladığını dile getiriyor. “BP gibi sektörde güçlü ve önemli bir şirkette yer almak, kaçırmak istemediğim bir fırsat oldu” diyen Pelin, üniversitede okurken Deutsche Bank’ta insan kaynakları alanında staj yapar. İş hayatına dair ilk izlenimlerini bu staj sayesinde edinen Pelin’e göre böyle kurumsal ve uluslararası bir şirkette ilk tecrübeyi kazanmak çok önemli. Pelin, üniversitede okurken olabildiğince fazla alanda staj yapmanın, hem iş hayatında ne istediğinize dair fikir edinmek hem de kurumsal kültür ile tanışmak açısından yararlı olacağını ve meslek seçimini kolaylaştıracağını düşünüyor.


Mezun oldu, sektöre adım attı
Şu an üniversitede eğitimini aldığı alanla direk ilgili bir iş yapmasa da üniversitede edindiği hayata dair bilgilerin kendisine yol gösterdiğini söyleyen Pelin, tecrübe ettikçe iş hayatının üniversiteden çok farklı bir alan olduğunu anlar. Henüz yüksek lisans yapmasa da ilerleyen dönemde hem çalışıp hem de işletme alanında yüksek lisans yapmayı planlayan Pelin,
üniversiteden mezun olduktan altı ay sonra Ocak 2009’da BP’de çalışmaya başlar.
Üniversitenin ilk yıllarından beri beraber olduğu BİLGİ’li erkek arkadaşıyla nişanlanan ve seneye evlenmeyi planlayan Pelin, bugün hala BP’de filo müşteri hizmetleri departmanında çalışmaya devam ediyor.
2009 yılından bugüne BP’deki sorumlulukları değişen Pelin, ilk bir sene tüm ecza kooperatiflerine üye eczacıların taşıtmatik kart kullanımı ile ilgili görev alır. Bu süreçte başvuruların alınması, müşterilerin sisteme girişi, raporlamalar, ödeme takibi konularında çalışır. Aynı sene BP globalde çok önemli olan yurtdışı kart, Routex ile ilgili görev alır.

Bugün BP’de, hem Türkiye’deki hem yurtdışındaki kart satışlarında müşteriler ile görüşme yapmak, taleplerin yurtdışına iletilmesi, satış takibi ve raporlama yapmak, yurtdışı ile haftalık düzenlenen telekonferanslara katılmak görevlerini yürüten Pelin, bu işler dışında filo müşterilerinin talepleri ile ilgileniyor, iade faturaların sisteme girişi ve takibi, faturaların doğru ve zamanında çıkmasının takibini yapıyor, rapor gönderiyor.
Başarısı ödülle taçlandırıldı
“Müşteri hizmetleri; çok fazla sorumluluğu olan, müşterilerle birebir sürekli diyalog halinde olduğumuz bir alan ve birçok konuda tecrübe sahibi olmamızı sağlıyor” diyen Pelin, günlük iş akışı içinde; satış, fiyatlandırma, finans, vergi bölümleri ile iç içe ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını söylüyor. Pelin, işiyle ilgili kendini geliştirmek için insan kaynakları departmanının düzenlediği birkaç eğitime katıldığını belirtiyor. BP’de görev aldığı projelerden de söz eden Pelin, şunları söylüyor: “Filo müşterilerimizin her ay düzenlediği prim fatura hesaplamalarının sistem tarafından otomatik hesaplanması için bir modül tasarlayarak hayata geçirilmesinde rol üstlendim. Bu sayede manuel hesaplamalardan doğabilecek yanlışların önüne geçmiş olduk. Bu proje ile gördüğümüz risklerin ortadan kaldırılması için aksiyon almış olduk.”
Şu aralar, e-fatura projesinde sistemsel geçiş aşamasında rol alan Pelin, bu çalışmaların Eylül ayı itibariyle başlayacağını, yılsonuna kadar geçiş hazırlıklarının yapılacağını dile getiriyor. 2010 yılında şirket içinde düzenlenen Avrupa Yıldızları Ödülleri kapsamında Operasyonel Mükemmellik Ödülü’nü alan Pelin, 2012 yılı Eylül ayında da global bir ödül olan Team BP ödülünü Türkiye’den alan ilk kişi olur.
Sektörde farklı alanlarda ilerleyerek kariyerini sürdürmeyi planlayan Pelin, iş dışında üç yıldır pilates yapmaktan keyif alıyor. Ayrıca sinemaya ve tiyatroya gitmek, Fenerbahçe maçlarını seyretmek, fırsat buldukça basketbol maçlarına gitmek, fotoğraf çekmek, seyahat etmek de
sevdiği diğer uğraşlar.

Powered by Openmedia