İç piyasa ürünlerin satın alımından sorumlu

Selin Şire / Ekonomi 2009 / Teknik Group İç Satınalma Sorumlusu

50 yıllık aile şirketi Teknik Group’ta paslanmaz çelik dışındaki alüminyum, bakır, pirinç, sanayi plastikleri, bronz gibi iç piyasa malzemelerinin stok alımını yapıyor.

Üniversitede öğrenciyken yaz aylarında ailesinin şirketi Teknik Group’ta çalışan Selin, bu çalışmaların iş hayatına atıldıktan sonra çok faydasını görür. Bu dönem iş hayatına yönelik edindiği genel izlenimlerin, üniversiteden mezun olup profesyonel hayata atıldıktan sonra adaptasyon sürecini kısalttığını söyleyen Selin, üniversitede öğrendikleri teorik bilgilerin de zamanla pratiğe geçişini yaşar.

Üniversiteden mezun olduktan sonra dilini geliştirmek için bir sertifika programına katılmak üzere Londra’ya giden Selin, yaklaşık 3-4 ay süren programı tamamlayıp geri döner. 2010 yılı Ocak ayı itibariyle, üniversiteden itibaren çalıştığı aile şirketi Teknik Group’ta çalışmaya başlar. Babasından etkilenerek aile şirketinde çalışmaya karar veren Selin, burada birkaç ay deneme süresi yaşadıktan sonra işe adapte olur. Bir süre babasıyla beraber çalıştığını belirten Selin, onun yönlendirmesi, desteği ve tecrübesi sayesinde o dönemi kolay atlattığını dile getiriyor.

 

Aile şirketinin başına geçti

İşe başladıktan bir sene sonra babasının devreden çıktığını, tüm görev ve sorumluluğu kendisine devrettiğini söyleyen Selin, iki senedir şirketin tüm sorumluluğunun kendi üzerinde olduğunu dile getiriyor. Şimdi Teknik Group iç satın almadan sorumlu olan Selin, dedesi tarafından 50 yıl önce kurulan aile şirketinin, paslanmaz çelik mamulleri ana ithalatçısı ve çubuk grubunda sektör lideri olduğunu söylüyor.

“Bunu Mersin serbest bölgedeki depolarımızda tuttuğumuz yüksek stok hacmine borçluyuz.  Asıl merkezimiz Adana, ama İstanbul’da bulunun üç şubemiz ile aktif satışımıza buradan da devam ediyoruz” diyerek faaliyetleri hakkında bilgi veren Selin, iş nedeniyle yılın yarısını Adana’da yarısını İstanbul’da geçiriyor.

Bugün şirkette, paslanmaz çelik ürünler dışındaki alüminyum, bakır, pirinç, sanayi plastikleri, bronz gibi iç piyasa malzemelerinin tamamının stok alımından sorumlu olan Selin, iç piyasadaki büyük üreticilerle aylık veya senelik bazda anlaşma sağladıklarını söylüyor. Türkiye’nin her bölgesinden alım yaptığını belirten Selin, “Adana’daki merkezimizde yüksek stok hacmimizle sanayideki talebin büyük bir kısmını karşılayabiliyoruz. Adana ve çevre illere düzenli olarak malzeme sevki yapıyoruz. Bir nevi sanayicinin çözüm ortağıyız. Onların talepleri doğrultusunda stok alımı yapıyorum. Ayrıca stoklarımızda bulunmasa bile gelen alternatif talepler için gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bulunan üretici ve stok firmalarıyla anında iletişime geçip her konuda yardımcı oluyoruz. Özellikle güneydeki müşterilerimizle, 50 senelik bir firma olmamız dolayısıyla artık oturmuş ve güvene dayalı bir sanayi ortaklığımız var” diyor.

 

İhracatı geliştirmeye çalışıyor

Satın alma ve ithalat bölümüyle beraber ihracat alanında da kendilerini geliştirmek için adımlar attıklarını açıklayan Selin, Avrupa’dan birkaç ülkeyle bir farkındalık oluşturduklarını, katıldıkları veya ziyaret ettikleri fuarlar aracılığıyla yurtdışı metal kullanıcılarına ulaşarak, iletişime geçtiklerini dile getiriyor. “Şu an hala araştırma içindeyiz ama geri dönüşler almaya başladık” diye konuşan Selin, en kası zamanda pazarlama ve marka yönetimi alanında yüksek lisans yapmak istiyor.

Yoğun iş programı ve düzensiz yaşamı nedeniyle iş dışında eğitim çalışmalarına fazla katılamadığını söyleyen Selin, “Kendim için yapabildiğim tek şey Londra’daki üç aylık Business English sertifika programı oldu. Bu program bana şüphesiz ki çok yardımcı oldu. Tedarikçilerimizle, mailleşmelerimizde telefon konuşmalarımızda ve görüşmelerimizde hiçbir sıkıntı çekmeden resmi bir dille iletişim sağlıyorum” diye konuşuyor.

Sektörde alım satım alanında faaliyet gösteren bir firma olduklarına dikkat çeken Selin, “İşin üretim kısmına geçmek en büyük hedefimiz ve bu yolda günden güne sağlam adımlar atıyoruz” diyor. İş dışındaki günlerde arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi tercih eden Selin, workshoplara katılmaktan çok keyif alıyor. En son katıldığı mutfak sanatları akademisinde Sushi workshop’undan da çok keyif aldığı için tekrarlamayı düşünüyor.

 

 

Powered by Openmedia