12. Hukukta kariyer günleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen “Hukukta Kariyer Günleri” buluşması iş hayatına atılmaya hazırlanan Hukuk Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile iş dünyası arasında köprü kurmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en seçkin hukuk büroları ve kamu kurumlarının katılımıyla gerçekleşen Kariyer Günleri’nde öğrenciler, bu kuruluşların üst düzey yöneticileri ile birebir sohbet etme ve kişisel kariyer hedefleri doğrultusunda bilgi alma imkanı buldukları gibi, iş veya staj fırsatı da yakalıyorlar. Hukukta Kariyer Günleri buluşması, hem insan kaynakları ihtiyaçlarını gidermek isteyen kurumlar için hem de farklı kariyer imkanlarını karşılaştırma imkanı bulan öğrenciler için faydalı oluyor.

20-21 Mart tarihlerinde Dolapdere Kampusünde düzenlenen etkinlik kapsamında katılan tüm hukuk büroları, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri tanıtıcı ve açıklayıcı genel sunumlar yapıp öğrencilerin iş dünyası ile ilgili sorularını cevapladılar. Öğrencilerin daha kapsamlı bilgi edinme imkanına sahip olduğu organizasyonda, katılan hukuk büroları ve kamu kurumları Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerden toplanan özgeçmişleri inceleyerek aradıkları pozisyona uygun adayları ön mülakat yaparak belirleyebiliyor. Ön mülakatlar için iş yerleri tercih edilebildiği gibi istenirse İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde özel olarak hazırlanan salonlarda belirli bir randevu sistemi dâhilinde adaylara toplu veya birebir görüşme yapma imkânı da veriliyor.

Powered by Openmedia