Tatil amaçlı kiralamalar üzerine çalışıyor

Semra Gizem Yürürler – Uluslararası İlişkiler 2004  – Galata Gayrimenkul Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yöneticisi

2009’dan bu yana içinde yer aldığı gayrimenkul sektöründe yaklaşık iki yıldır evden serbest çalışarak mesleğini sürdüren Gizem, Amerika’ya yerleşerek yeni bir hayata yelken açmaya hazırlanıyor

 

Üniversite okurken ilgilendiği ve de ilerde yapabileceğini düşündüğü konularda her yaz çalışır. Önce VIP Tours’da, daha sonra CNBC-E’de son senesinde de bir tekstil şirketinde iş deneyimi kazanır. Bu sayede az da olsa neler yapabileceğine ya da ne yapmak istemediğine karar veren Gizem, üniversitede aldığı eğitimin İngilizce olmasının avantajını ve kendi deyimiyle BİLGİ mezunu olmanın işveren üzerindeki olumlu izleniminin de ayrıcalığını yaşar. Mezun olduktan sonra öncelikle aile şirketlerinde çalışmaya karar verse de annesinin İngiltere’ye yerleşme kararıyla ofis kapanır. Gizem de iş aramaya koyulur. Önce Türkiye Futbol Federasyonu’nda bir senelik bir proje olan 2009 UEFA Kupa Finali organizasyonunda VIP Hizmetleri Sorumlusu olarak görev alır. Daha sonra kurumsal bir firmadan ziyade daha küçük ölçekli bir ofiste çalışmak istediğine karar vererek gelen iş tekliflerini değerlendirmeye başlar. Şans bu ki gelen teklifler arasında tatil villası kiralama işi de vardır ve Gizem yapılan görüşmeler sonrasında işi kabul eder. Emlak kiralama işine başladığı sırada eşi Heykeltıraş Dağhan Yürürler ile tanışır ve kiralama işlerini 3 ay Göcek’ten 9 ay İstanbul’dan idare etmeye başlar. Bu gel-gitler arasında 2011 Kasım’da evlenirler ve Haziran 2012’de de oğulları Deniz dünyaya gelir. Deniz’in doğumu ile evden çalışma düzenine geçen Gizem, zamanını kendi ayarlayabildiği aynı zamanda da oğlu ile ilgilenebildiği bu çalışma koşullarına sahip olduğu için kendini çok şanslı hissediyor.

 

Online pazarlama üzerine uzmanlaştı

2009 ‘da çalışmaya başladığı Galata Gayrimenkul A.Ş. için, 2012’den beri serbest olarak Göcek Villa Holidays ve Noa markaları altındaki kısa dönem ve tatil amaçlı kiralamaları ile ilgili satın almadan pazarlamaya, müşteri ilişkilerinden hesap takibine kadar tüm süreç ile ilgileniyor. Dolayısıyla işinde en ilerleme kat ettiği noktalardan biri insan ilişkileri… Birebir son müşteri ile ilişki içinde olmanın kendisi için oldukça önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Gizem; zaman içinde organizasyon, koordinasyon ve yönetim becerilerini de geliştirdiğini hatta hiç bilmediği bir konu olan pazarlama alanında eksik olduğunu düşündüğü için ve markalara daha iyi hizmet verebilmek adına kendisini özellikle online pazarlama alanında geliştirdiğini de ifade ediyor. “Konu ile ilgili kitaplar okudum. En son bu sene de biraz boş vakit bulunca Google Partners eğitimlerine katıldım.” diyen Gizem, işi ile ilgili kendini geliştirmeye oldukça önem veriyor ve mesleğinde bugün geldiği noktaya daha önceki işverenlerinden aldığı olumlu referanslar, çalışkan ve sorumluluk sahibi kişilik yapısı ve şimdiki rahat çalışma ortamının yardımcı olduğunu düşünüyor. Ayrıca insanların iş konusunda ona duydukları güvenin belli oranda kimseye karşı sorumlu olmasını sağladığını da ekliyor.

 

Yeni bir hayata hazırlanıyor

Gizem ve ailesi bugünlerde mayıs ayında kazandıkları Amerika Yeşil Kart kurasının heyecanını yaşıyor ve mülakatlardan geçerlerse Amarika’ya yerleşecekler. Bu yeni macera ile ilgili “İkimiz de 30’lu yaşlarımızda belli bir seviyeye gelmiş ve rahat çalışarak kaliteli yaşamlar süren insanlarız. Başka bir ülkede, kimsenin bizi tanımadığı bir şehirde neredeyse sıfırdan başlamak biraz ürkütücü. Geçmiş deneyimlerimizin, CV’mizin ve portföyümüzün bize yardımcı olacağını düşünerek büyük bir macera gibi gözüken bu süreci iyi kurgulamaya çalışarak bir proje gibi görmeye çalışıyoruz.” diyor. İdealist bir insan olmadığını, kendini hep ufak ölçekli tutmaya çalıştığını ve rahatlığı sevdiğini de belirten Gizem, işlerin ne kadar kişisel ya da büyük olursa stresinin de o denli artacağını söylüyor.

O hırslı ya da kendine büyük hedefler koyan bir insan değil. Bugüne kadar büyük şehrin çalışma temposuna hiç girmediği için o girdaba da kapılmamış. Yeşil Kart kurasıyla hayatında yeni bir sayfaya hazırlanırken gidecekleri şehirde bağlantılarını da kullanarak mümkün olduğunca çok iş görüşmesi ayarlamayı planlıyor. Bu süreci yeniden mezun olmak gibi görse de iş piyasasını hiç bilmediği yeni bir ülkede yepyeni bir hayat kurmanın tatlı heyecanını yaşıyor.

Tüm bunların dışındaki vaktini ise oğluna ayırıyor. Arada da kendine az da olsa zaman ayırmaya çalışan Gizem, en çok seyahat etmeyi, kitap okumayı, yeni yerler görmeyi ve farklı düşünceler okumayı seviyor.

 

 

Powered by Openmedia