BİLGİ HABER HAZİRAN 2010 SPOT SPOT

Üniversitesi çalışanları, Santral Kampüsü’nde 2 Mayıs günü düzenledikleri piknikle baharın gelişini kutladılar. Üniversite çalışanları, aileleri ve öğrencilerin bir arada eğlendiği pikniğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 24 öğrenci 18 Nisan-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün konuğu olarak İstanbul’daydılar. Farklı şehirlerin ve okulların sosyoloji öğrencilerini bir araya getirmek ve etkileşimlerini sağlamak amacıyla tasarlanan bu etkinlik geçtiğimiz sene de Van’da yapılmıştı.

Tarih Araştırmaları Kulübü 4 Mayıs tarihinde “50. Yılında 27 Mayıs” başlıklı br Mini-Sempozyum düzenledi. Sempozyumun konuşmacıları İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mete Tunçay ve Prof. Dr. Murat Belge, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Serap Yazıcı ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’den Prof. Dr. Cemil Koçak oldu.

Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi’nin 5 Mayıs tarihinde düzenlenen oturumunun konusu “İnternet Açık Artırma Sitelerinin Üçüncü Kişilerin Marka İhlallerinden Doğan Sorumluluğu” oldu.

Performans Sanataları Bölümü Öğrencileri Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği dahilinde 6 Mayıs tarihinde Tünel Meydanı’nda Postmodern Ortaoyunu adlı bir gösteri sundular.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin birlikte düzenledikleri, IV. Türkiye Yayıncılık Kurultayı 6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleşti. Kurultayın sonuç bildirgesi ise 13 Mayıs tarihinde duyuruldu.

Finansal Ekonomi Seminerleri kapsamında 8 Mayıs tarihinde düzenlenen Kredi Riski başlıklı seminerin konuşmacısı Syracuse Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yıldıray Yıldırım oldu.

İnternette kişisel pazarlama üzerine 11 Mayıs tarihinde, Bonn Üniversitesi’nden Prof. Dr. Caja Thimm’in “Barrack Obama’nın seçimleri nasıl kazandı?” başlıklı sunumuyla katıldığı bir konferans düzenlendi.

İstanbul Bilgi, Boğaziçi ve Sabancı Üniversitelerinin edebiyat ve kültürel araştırmalar bölümlerince düzenlenen Kürtçe Okumalar paneli 12 Mayıs tarihinde Berken Bereh söyleşisiyle sona erdi. Panele Murathan Mungan da bir konuşma ile katıldı.

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali Kapsamında 12 Mayıs tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de Şiir Akademisi düzenlendi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında 13 Mayıs tarihinde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Parla “Türkiye’de İşçi Göçmenler ve Vatandaşlık Sistemi” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.

Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından 13 Mayıs tarihinde düzenlenen Geçmişten Günümüze Emek Mücadeleleri başlıklı panelde Türkiye işçi sınıfının oluşum süreci, işçi sınıfının ve emekçilerin mücadele birikimleri ve bugünü tartışıldı.

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı (MAPpa) 1. ve 2. sınıf öğrencileri 13 Mayıs tarihinde Santral Kampüsü’nde “Oyun” adlı yılsonu gösterilerini gerçekleştirdiler.

Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve İletişim Yayınları tarafından 13 Mayıs tarihinde Prof Dr. Ahmet İnsel ve Michel Marian’ın katıldığı Ermeni Tabusu Üzerine Dialog başlıklı bir panel düzenlendi.

Bilgi Gençlik Çalışmaları Birimi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Kütüphane etkinliği 13-14 Mayıs tarihlerinde Garajistanbul’da düzenlendi.

Öğrenci Birliği tarafından bu yıl 13. defa düzenlenen bahar şenlikleri MayFest, 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Festivalin son günü Santral Kampüsü’ndeki programda Pamela, Emre Aydın ve Sertab Erener sahne aldılar.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültelerinin birlikte düzenledikleri “Bilişim Hukukunun 10 Yılı: 2000-2010” başlıklı sempozyum 14 Mayıs tarihinde Erzincan’da gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı sempozyumda birçok konuşmacı tebliğler sundular.

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Yüksek Lisans Öğrenci Sempozyumu “anlamlandırmalar 3” başlığıyla 14-15 Mayıs tarihlerinde Santral Kampüsü’nde gerçekleşti. Programa tebliğleriyle Türkiye’nin değişik üniversitelerinden birçok edebiyat öğrencisi katıldı.

Diplomasi Kulübü tarafından düzenlenen I. Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi 15-16 Mayıs tarihlerinde Türkiye’nin birçok üniversitesinden katılan öğrencilerin sundukları tebliğlerle Santral Kampüsü’nde gerçekleşti.

Peer Gynt adlı oyun 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde sahnelendi.

Uluslararası İliskiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında, 17 Mayıs tarihinde Koç Üniversitesi’nden Yonca Koksal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sınırlarötesi bağlantılar ve kardeş devletler: Bulgaristan’daki Türk Azınlık, 1878-1940” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Tüm dünyada sınırlı salonda gösterilen ve katıldığı bütün festivallerde dikkatleri üzerine çeken ART & COPY belgeselinin 17-18 Mayıs tarihlerinde Santral Kampüsü’nde Works özel gösterimi yapıldı.

Sanat Yönetimi Programı’nın Yıldız Teknik Üniversitesi Müzecilik Yüksek Lisans Programı ile birlikte 29. Müzeler Haftası sebebiyle 22 Mayıs tarihinde ortaklaşa düzenlediği “Kültür Mirası ve Müzeler Öğrenci Konferansı”nda müze ve kültür mirası yönetiminden, eğitime, sergilemeden seyirci geliştirmeye geniş bir yelpazede müze ve kültür mirası alanında yeni çalışmalara yer verildi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Bahar 2010 Seminerleri kapsamında 26 Mayıs tarihinde Birkbeck College Öğretim Üyesi Sami Zubaida’nın konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu Tarih ve Toplumunda Kamu ve Özel” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından, 28 Mayıs tarihinde Prof. Dr. Arthur Asa Berger’in konuşmacı olarak katıldığı “Aşkın Semiyotiği ve Diğer İrdelemeler” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Ekonomi Bölüm Semineri kapsamında 28 Mayıs tarihinde Yeni Lizbon Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Haydar Doruk İriş, Adillik ve Karşılıklılık Bakımından Uluslararası Çevre Anlaşmaları başlıklı bir seminer verdi.

Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Tarlabaşı Toplum Merkezi Yılsonu Şenliği 29 Mayıs tarihinde düzenlendi.

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri geçtiğimiz ay şu başlıklarda gerçekleşti: Rekabet Hukukunda Çift Taraflı Pazarlar: ABC ve TİAK Kararları (Şahin Ardıyok), Turkcell Kararı: Mobil Pazarlama Alanında Rakipleri Dışlayan Faaliyetler (Adnan Akgün), İskonto/Prim Sistemleri Vasıtasıyla Rekabetin Engellenmesi (Ali Ilıcak).

Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından 25 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenen Travmatik Olaylar ve Kaygı başlıklı seminerde Uzm. Psk. Hande Dündar katılımcılara travmatik olaylardan sonra verilebilecek tepkiler ve artan kaygı düzeyi ile baş etme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Powered by Openmedia