“BİLGİ’li olmak diplomayla bitmez, hayat boyu devam eder”

BİLGİ Mezunlar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Melis Tahiroğlu dernek ile yollarının nasıl kesiştiğini ve başkanı olduğu komitede ileride neler yapmayı planladıklarını anlattı.

1) Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, nam-ı diğer BİLGİ VCD mezunuyum. Üniversite yıllarında aynı zamanda İstanbul Caz Festivali, Rock’n Coke, Eurovision Türkiye, İşSanat ve OECD Konferansı gibi etkinliklerde çalışıyordum. Mezun olur olmaz Publicis İstanbul’da çömez bir art direktör olarak işe başladım. Bir süre sonra free-lance müşterilerim olmaya başladı. Birkaç ajans dolaşıp, gece-gündüz demeden çalışıp, pek çok proje ürettikten sonra reklamcılığı ve ajansı bırakıp, marka tarafında olmak üzere farklı sektörlerde çeşitli pozisyonlar ile daha fazla deneyim kazandım. Şimdi, uzun bir zamandan sonra Marka Sorumlusu olarak, yeniden BİLGİ’deyim.

2) BİLGİ’yi ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünü tercih sebebiniz nelerdi?

Lisede fen-matematik seçmiş ve analitik bir eğitim almıştım ancak üniversite eğitimi bir meslek seçimiydi. Yani o zamanlar ömür boyu yapacağım iş olduğunu düşündüğüm ve yaratıcı bir meslek sahibi olmak istediğim zamanlardı. Yaratıcılık konusunda değişen bir şey yok :) ama artık günümüzde tek bir meslek, tek bir yetkinlik söz konusu değil. O yıllarda da görsel iletişim tasarımı konusunda pek çok üniversiteyi gezmiş, kampüs, bilgisayar laboratuvarları, eğitmenler, dersler, imkânlar, vb. pek çok açıdan değerlendirmiştim. O yıllarda henüz yenice bir üniversite olmasına rağmen benim için BİLGİ’yi diğerlerinden ayıran şey ‘Non scholae, sed vitae discimus’ – okul için değil yaşam için öğrenme –  felsefesi olmuştu. Aradan geçen onca yıl sonra yapmış olduğum seçimin doğruluğu ortada.

3) BİLGİ Mezunlar Derneği ile yolunuz nasıl kesişti?

Eskiden mezuniyet için kep-cübbe almanın ön şartı BİLGİ Mezunlar Derneği’ne üye olmaktı. Hepimiz olduk. Sonra belki birkaç etkinlik için e-posta veya telefon ya aldık ya almadık. Biz zaten BİLGİ VCD olarak sürekli kampüste sabahlayan, proje üreten bir ekip olduğumuzdan, BİLGİ benim için o ekip demekti. Sonraki yıllarda başka üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımın katıldığı etkinlikler, hatta kendi ortaokul/lisemin mezunlar derneği tarafından düzenlenen buluşmalar gibi etkinliklerin yoksunluğu bende buruk bir tat bıraktı elbette.

BİLGİ’de işe başladığım dönemde Mezunlar Derneği’nin de yeniden yapılandığını, artık bambaşka bir bakış açısıyla bizleri bir araya getirmek, aidiyet yaratmak ve BİLGİ’li networkünü oluşturmak için yeniden yapılandığını öğrendim. Pozisyonum gereği benim de projelerimden biri mezunlardı ve biz de aynı hedefle BİLGİ Mezun İlişkileri Ofisi’nin hayata geçmesi, Mezun Kart’ın çıkması, iletişimin koptuğu mezunlarımıza yeniden dokunmak, uzun bir aradan sonra terkar Homecoming etkinliği yapmak, networking, mentorluk, akademisyen buluşmaları, Açık Ders’ler, kurumsal faydalar, staj ve iş imkanları gibi yıl içinde irili ufaklı dokunuşlarla BİLGİ’lerin bir aile olduğunu yeniden anımsatmak için çalışıyorduk. Amaç aynı olunca projeler yapmak, aile bağlarını kuvvetlendirmek ve birlikte daha büyük işler başarmak için çalışmaya başladık. Bu sayede bir BİLGİ’li olarak iki şapkam var.

4) Başkanı olduğunuz komitede bu dönem neler yapmayı planlıyorsunuz?

Başkanı olduğum Yüksek İstişare Kurulu’nun çalışma esaslarından biri, aynı amaçla çalışan BİLGİ Mezunlar Derneği ve BİLGİ Mezun İlişkileri Ofisi’nin doğru proje ve etkinliklerde birlikte çalışabilmesi için bir köprü oluşturmak. Komitelerin planladıkları projelerde BİLGİ Mezun İlişkileri Ofisi’nin nasıl yer alabileceği veya tam tersi, Mezun İlişkileri Ofisi projelerine Dernek ve/veya komitelerin nasıl fayda sağlayabileceği konusunda ortak bir dil oluşturmak. Sonuçta her iki şapkamla da aynı amaç için çalışıyorum.

5) Son olarak BİLGİ mezunlarına neler söylemek istersiniz?

BİLGİ’li olmak diplomayla bitmez, hayat boyu devam eder.

Powered by Openmedia