BİLGİ Eğitim, kariyer gelişimine katkı sağlıyor

2012 döneminde toplam 1600 kişinin programlarına katıldığı BİLGİ Eğitim, bu yıl 40’ı aşan kültür-sanat, 60’ı aşan mesleki gelişim programı ile profesyonellerin kariyer gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Değişim, gelişim ve ilerlemenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu günümüzde, farklı iş ve ilgi alanlarından farklı yaş
gruplarına, bireysel, kurumsal ve profesyonel gelişime yönelik gereksinimler doğrultusunda en uygun programları hazırlayıp uzman kadrosuyla eğitimler geliştiren ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bireysel, kurumsal ve mesleki-profesyonel gelişime katkıda bulunmak, kültürel, sanatsal ve düşünsel alanda gelişime öncülük etmek amacıyla hizmet vermeye devam eden BİLGİ Eğitim’in programları, benzeri tüm programlardan ayrılıyor. Oluşturulan sektörel iş birlikleri ile eğitimi güncel ve nitelikli kılınan ve interaktif eğitim anlayışı ile de fark yaratılan BİLGİ Eğitim’de verilen mesleki eğitimlerde, iş hayatının çeşitli alanlarında profesyonel olarak çalışan veya kendini o yönde geliştirmek isteyen tüm katılımcıların bireysel yeteneklerini ve bilgi portföylerini geliştirmeyi, yetkinliklerini arttırmayı ve günümüz dünyasının tüm değişimlerinden haberdar etmeyi kendine amaç ediniyor. Eğitim programlarına katılan tüm katılımcılara güncel ve standartları yüksek bir eğitim, piyasa deneyimine sahip tecrübeli akademisyen kadrolarıyla sunuluyor.

 

Kurumlara donanımlı çalışan

BİLGİ Eğitim kurumsal eğitimlerinde ise, kurum çalışanlarının yeteneklerini en üst düzeye çıkarmayı, kurumsal aidiyetlerini ve motivasyonlarını artırmayı ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmeyi öncelikli hedef olarak benimsiyor. Kurumlara donanımlı çalışanlar kazandırırken kuruluş ve bireylerin gelişimini destekliyor ve standartları yüksek bir eğitim sunuyor. Kurumsal ihtiyaç ve taleplere yönelik hazırlanan programlar, deneyimli akademisyen kadrolar tarafından sunuluyor ve kurumların hızla değişen dünyada bulunmak istedikleri konuma gelmelerine güçlü bir katkı sağlıyor.

Bireysel eğitim programları da bireyin yaratıcılığını ortaya çıkarırken, kültürel ve sanatsal olgulara bakış açılarını geliştiriyor ve bireysel gelişimin toplumsal boyutta hayat bulmasına öncülük ediyor. Akademisyenlerin ve konusunda uzman eğitmenlerin hazırladığı ve gerçekleştirdiği sanat ve kültür eğitimleriyle, toplumsal dinamikleri derinlemesine inceleyip, bireylerin gelişiminde yeni harmanların oluşması amaçlanıyor.

Eğitimler süresince, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinden Betül Mardin, Prof.Dr. Levent Yılmaz, Yrd. Doç. DR. Murat Paker, Doç. Dr. Gül Okutan, Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser, Yrd. Doç. Dr. Taner Ayanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı, Prof.Dr. Beyza Oba, Prof.Dr. Oral Erdoğan, Prof.Dr. Selime Sezgin, Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka,  Yrd. Doç. Dr. Kaan Varnalı, Celil Oker, Sevengül Sönmez ve daha pek çok isim destek veriyor. Programlarla ilgili eğitimler ağırlıklı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral ve Dolapdere kampüslerinde gerçekleştiriliyor.

 

Uzaktan eğitim de başlayacak

1996 yılında kurulan, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ olarak yer alan Bilgi Eğitim’in, aynı tarihte bireysel, kurumsal ve profesyonel gelişime yönelik programlar sunmak amacıyla faaliyete geçtiğini açıklayan BİLGİ Eğitim Direktörü Selim Sonsino, Kasım 2012’de göreve geldi. Yeni dönemde Bilgi Eğitim’in işbirliği içinde olduğu kurum ve bireylerin sayısında ciddi bir artış gerçekleştireceklerini açıklayan Sansino, bunun için sürecin devam ettiğini belirtiyor. Yeni dönemdeki hedeflerinden söz eden Sansino, “Bu sene eğitimlerimize, uzaktan eğitim süreçlerini ve uygulamalarını da katmaktayız. Eğitim verdiğimiz hedef kitleyi büyük çapta genişletiyor ve eğitimlerimize dahil olan katılımcı sayısını da geçen seneye oranla ikiye katlama hedefi ile yola devam ediyoruz” diye bilgi veriyor.

Bilgi Eğitim’in yıllar içinde değişim, gelişim ve ilerlemenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu göz önüne alarak, farklı iş ve ilgi alanlarından farklı yaş gruplarına gereksinimler doğrultusunda uygun programlar hazırlayıp uzman kadrosuyla eğitimler geliştirdiğini dile getiren Sansino, BİLGİ Eğitim’in oluşturduğu sektörel iş birlikleri ile eğitimi güncel ve nitelikli kılarken, interaktif eğitim anlayışı geliştirmeye de özen gösterdiğini belirtiyor. Sonsino, mesleki, kurumsal ve bireysel eğitim programlarında ne tür eğitimler verildiğine ilişkin şu açıklamaları yapıyor:

“Mesleki eğitimlere örnek olarak Hukuk İngilizcesi, Sermaye Piyasaları Uzmanlığı ve Analiz Teknikleri, Adli Bilişim Hukuku, Elektronik Haberleşme Hukuku, Yönetici Geliştirme, Liderlik, Dijital Medya Uzmanlığı, Dış Ticaret, Yaratıcı Yazarlık gibi Sertifika Programları sayılabilir. Kişisel gelişim programları içerisinde edebiyat, felsefe, fütürizm, yoga, bale gibi örnekler yer almakta. Kurumsal eğitimlerimiz ise Akbank, ING Bank, YKB, Doğuş Otomotiv, Mazda, Vakıf Emeklilik, Anadolu Hayat Emeklilik, Garanti Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına verilen çok değişik alanda eğitimleri kapsıyor.”

 

1600 kişiye eğitim verildi

Mesleki, kurumsal ve bireysel eğitim programlarına, 2012 senesinde toplam katılımcı sayısının 1600 kişiye ulaştığını açıklayan Sonsino, 2013 bahar döneminde açılacak olan 60’a yakın program ve ilave 1000 kişi ile bu sayının oldukça üzerine çıkılacağına dikkat çekiyor. Bu üç alanda 2012-2013 akademik yılda verilecek eğitimlerle ilgili de bilgi veren Sonsino, “Hayatın tüm yönlerine hitap eden eğitimlerimiz arasında edebiyattan, sanata, Türkiye’de siyasal düşünceden, dijital çağın getirdiklerine (Digital Marketing & Communications for Executives) kadar pek çok konuda programlarımız mevcut. Eğitim kadrosunda Murat Belge, Mete Tunçay gibi önemli akademisyenlerin bulunduğu ‘Türkiye’de Siyasal Düşünce’ programında ‘Milliyetçilik’, ‘Sol’ gibi ana akımlar işlenecek. Amerika ve Avrupa’dan önemli akademisyen ve eğitimcilerin katılacağı ‘Travma Çalışmaları Sertifika Programı’ travmayı anlama, iyileştirme ve önleme, travma sonrası büyüme ve olgunlaşma, psikolojik ilkyardım ve erken müdahaleler gibi konuları kapsıyor. Akademik ve endüstriyel araştırmalarında istatistiksel araçları kullanmak isteyen sağlık profesyonellerine yönelik ‘Medikal İstatistik’ programı kapsamında Medikal Verinin Doğası, Veriyi Açıklamak gibi dersler verilecek” diyor.

Verdikleri eğitimlerin getireceği avantajların çok yönlü olduğunu vurgulayan Sonsino, bireysel eğitimlerin, beriylerin mesleki eğitimlerle profesyonel gelişimlerine katkıda bulunup, networklerini genişlettiğini, kurumsal eğitimlerin firmalara motivasyon ve kurumsal aidiyetleri yüksek, çağdaş bilgiyle donatılmış çalışanlar kazandırmak anlamında avantajlar sağladığını belirtiyor. Bireysel eğitim programlarının kültür ve sanatı hayatımıza daha çok nüfuz ettirerek kişisel gelişimin artmasını amaçladığını söylüyor.

 

Meslek mensubu şartı aranıyor

Eğitimlerin çoğunun bireysel ve mesleki gelişim hedefleyen tüm katılımcılara açık olduğunu, ancak bazı mesleki gelişim programlarında o mesleğe mensup olma şartı arandığını dile getiren Sonsino, örneğin Travma Çalışmaları Sertifika Programı’na katılabilmek için psikolog veya psikiyatr olmak gerektiğine dikkat çekiyor.

BİLGİ Eğitim’de bu yıl ilk defa açılacak olan eğitimler hakkında da bilgi veren Sonsino, Navitas ile ortak “Gelişimsel Keşif Koçluğu”,Gayri Menkul Hukuku Ensititüsü ile “Gayri Menkul” eğitimlerini, Borfin ile ”Sermaye Piyasası Yatırım Araçları Analiz Yöntemleri”, Mediacat ile “Adacademy” adı altında çeşitli programların ve “Fantastik Sanatlar”, “ Yaratıcı Yazarlık”, “Kitaplar ve Editörlük”, “Yayıncılıkta Pazarlama ve Satış” ve “Din Haberciliği” programlarının çok özel olduğunu ve çok talep gördüğünü belirtiyor.

Eğitimlerin her yaş ve ilgi alanına hitap ettiği için çok renkli bir program yelpazesine sahip olduklarını söyleyen Sonsino, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı ve gerçekleştirdiği mesleki, bireysel ve kurumsal eğitimlerin, BİLGİ dışından da birçok değerli akademisyen ve profesyonelin de katılımı ile zenginleştiğini düşünüyor. Üç gün süren eğitimlerden 2 yıl süren eğitimlere kadar geniş bir program yelpazesi olduğunu sözlerine ekleyen Sonsino, genel olarak eğitimlerin kapasitesinin 25-40 kişi olmakla birlikte, bazı programlara gelen yoğun talep üzerine kapasite artırdıklarını vurguluyor.

Sansino bu konudaki görüşlerini; “BİLGİ Eğitim, 7 kişilik kadrosu ile Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirmenin gururunu taşıyor. 2012-2013 eğitim yılında düzenlenecek 40 adet kültür sanat içerikli program, yaşam boyu eğitim merkezlerinin tümü arasında istisnai bir örnek oluşturuyor. 60’ı aşkın mesleki gelişim programında ise profesyonellerin kariyer gelişimine İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin birikimlerini aktarmanın mutluluğunu taşıyoruz” diye aktarıyor.

 

40 kültür sanat programı bir ilk

BİLGİ Eğitim, 40 kültür sanat programını bir arada katılımcılara sunarak aynı zamanda Türkiye’de bir ilke imza atıyor. 2014’ün başına kadar devam edecek bu kültür-sanat programlarında, edebiyat, müzik, felsefe, tarih, siyaset ve bale okulları olacak. Bu dallarda hayat bulacak programların birçoğu ‘sertifika programı’ niteliğini taşıyor.

Powered by Openmedia