Hayatın tüm yönleri BİLGİ Eğitim’de

Bireysel, kurumsal ve mesleki-profesyonel gelişime yönelik eğitimler veren BİLGİ Eğitim’in Ocak-Eylül döneminde toplam katılımcı sayısı bin 583 kişiye ulaştı. BİLGİ Eğitim, 2012-2013 eğitim yılında düzenlenecek 15 kültür-sanat, 20’yi aşkın mesleki gelişim programı ile profesyonellerin kariyer gelişimine katkı sağlamayı sürdürecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ olarak faaliyet gösteren BİLGİ Eğitim; bireysel, kurumsal ve mesleki-profesyonel gelişime katkıda bulunmak, kültürel, sanatsal ve düşünsel alanda gelişime öncülük etmek amacıyla hizmet vermeye devam ediyor. Değişim, gelişim ve ilerlemenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu günümüzde, farklı iş ve ilgi alanlarından farklı yaş gruplarına, bireysel, kurumsal ve profesyonel gelişime yönelik gereksinimler doğrultusunda en uygun programları hazırlayıp uzman kadrosuyla eğitimler geliştiren BİLGİ Eğitim’in programları, benzeri tüm programlardan ayrılıyor. Oluşturulan sektörel iş birlikleri ile eğitimi güncel ve nitelikli kılınan ve interaktif eğitim anlayışı ile de fark yaratılan BİLGİ Eğitim’de verilen mesleki eğitimlerinde; iş hayatının çeşitli alanlarında profesyonel olarak çalışan veya kendini o yönde geliştirmek isteyen tüm katılımcıların bireysel yeteneklerini ve bilgi portföylerini geliştirmeyi, yetkinliklerini arttırmayı ve günümüz dünyasının tüm değişimlerinden haberdar etmeyi kendine amaç ediniyor. Eğitim programlarına katılan tüm katılımcılara güncel ve standartları yüksek bir eğitim, piyasa deneyimine sahip tecrübeli akademisyen kadrolarıyla sunuluyor.

Kurumlara üst düzey eğitim

BİLGİ Eğitim kurumsal eğitimlerinde ise; kurum çalışanlarının yeteneklerini en üst düzeye çıkarmayı; kurumsal aidiyetlerini ve motivasyonlarını artırmayı ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmeyi öncelikli hedef olarak benimsiyor. Kurumlara donanımlı çalışanlar kazandırırken kuruluş ve bireylerin gelişimini destekliyor ve standartları yüksek bir eğitim sunuyor. Kurumsal ihtiyaç ve taleplere yönelik hazırlanan programlar, deneyimli akademisyen kadrolar tarafından sunuluyor ve kurumların hızla değişen dünyada bulunmak istedikleri konuma gelmelerine güçlü bir katkı sağlıyor.

Bireysel Eğitim Programları da bireyin yaratıcılığını ortaya çıkarırken, kültürel ve sanatsal olgulara bakış açılarını geliştiriyor ve bireysel gelişimin toplumsal boyutta hayat bulmasına öncülük ediyor. Akademisyenlerin ve konusunda uzman eğitmenlerin hazırladığı ve gerçekleştirdiği sanat ve kültür eğitimleriyle, toplumsal dinamikleri derinlemesine inceleyip, bireylerin gelişiminde yeni harmanların oluşması amaçlanıyor.

Eğitimler süresince; İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mete Tunçay, Prof. Dr. Murat Belge, Prof. Dr. Suraiya Faroqhi, Prof. Dr. Levent Yılmaz, Doç. Dr. Ferda Keskin, Yrd. Doç. Dr. Tolga Tüzün, Dr. Süha Oğuzertem, Sevengül Sönmez ve daha pek çok isim destek veriyor. Programlarla ilgili eğitimler ağırlıklı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral ve Dolapdere kampüslerinde gerçekleştiriliyor.

Güncel ve nitelikli eğitimler

1996 yılında kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ olarak yer alan Bilgi Eğitim’in aynı tarihte bireysel, kurumsal ve profesyonel gelişime yönelik programlar sunmak amacıyla faaliyete geçtiğini açıklayan BİLGİ Eğitim Direktörü Ali Sile,

Bilgi Eğitim’in yıllar içinde değişim, gelişim ve ilerlemenin vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu göz önüne alarak, farklı iş ve ilgi alanlarından farklı yaş gruplarına gereksinimler doğrultusunda uygun programlar hazırlayıp uzman kadrosuyla eğitimler geliştirdiğini dile getiriyor. BİLGİ Eğitim’in oluşturduğu sektörel iş birlikleri ile eğitimi güncel ve nitelikli kılarken, interaktif eğitim anlayışı geliştirmeye de özen gösterdiğini belirten Sile, mesleki, kurumsal ve bireysel eğitim programlarında ne tür eğitimler verildiğine ilişkin; “Mesleki eğitimlere örnek olarak Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu Sosyal Medya Uzmanlığı, İklim Finansmanı ve Karbon Piyasaları, Tıp ve Hukuk İngilizcesi Sertifika Programı sayılabilir. Kişisel gelişim programları içerisinde edebiyat, felsefe, fütürizm, İtalyan yaşam tarzı gibi örnekler yer almakta. Kurumsal eğitimlerimiz ise Akbank, ING Bank, YKB, Doğuş Otomotiv gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına verilen çok değişik alanda eğitimleri kapsıyor” diye bilgi veriyor.

Bin 583 kişiye eğitim verildi

Mesleki, kurumsal ve bireysel eğitim programlarına, Ocak-Eylül 2012 zaman aralığında toplam katılımcı sayısının bin 583 kişiye ulaştığını açıklayan Sile, 2012-2013 güz döneminde açılacak olan 30’a yakın program ile bu sayının oldukça üzerine çıkılmasının hedeflendiğine dikkat çekiyor. Bu üç alanda 2012-2013 akademik yılda verilecek eğitimlerle ilgili de bilgi veren Ali Sile, “Hayatın tüm yönlerine hitap eden eğitimlerimiz arasında edebiyattan, sanata, Türkiye’de siyasal düşünceden, Digital çağın getirdiklerinden ‘Digital Marketing&Communications for Executives’ gibi programlarımız mevcut. Eğitim kadrosunda Murat Belge, Mete Tunçay gibi önemli akademisyenlerin bulunduğu ‘Türkiye’de Siyasal Düşünce’ programında ‘Milliyetçilik’, ‘Sol’ gibi ana akımlar işlenecek. Amerika ve Avrupa’dan önemli akademisyen ve eğitimcilerin katılacağı ‘Travma Çalışmaları Sertifika Programı’ travmayı anlama, iyileştirme ve önleme, travma sonrası büyüme ve olgunlaşma, psikolojik ilkyardım ve erken müdahaleler gibi konuları kapsıyor. Akademik ve endüstriyel araştırmalarında istatistiksel araçları kullanmak isteyen sağlık profesyonellerine yönelik ‘Medikal İstatistik’ programı kapsamında Medikal Verinin Doğası, Veriyi Açıklamak gibi dersler verilecek” diyor.

Verdikleri eğitimlerin getireceği avantajların çok yönlü olduğunu vurgulayan Sile, bireylerin mesleki eğitimlerle profesyonel gelişimlerine katkıda bulunup, networklerini genişletirken; kurumsal eğitimlerin firmalara motivasyon ve kurumsal aidiyetleri yüksek, çağdaş bilgiyle donatılmış çalışanlar kazandırmak anlamında avantajlar sağladığını belirtiyor. Bireysel eğitim programlarının ise kültür ve sanatı hayatımıza daha çok nüfuz ettirerek kişisel gelişimin artmasını amaçladığını söylüyor.

Eğitimlerin çoğu herkese açık

Eğitimlerin çoğunun bireysel ve mesleki gelişim hedefleyen tüm katılımcılara açık olduğunu, ancak bazı mesleki gelişim programlarında o mesleğe mensup olma şartı arandığını dile getiren Sile, örneğin Travma Çalışmaları sertifika Programı’na katılabilmek için psikolog veya psikiyatr olmak gerektiğini ifade ediyor.

BİLGİ Eğitim’de bu yıl ilk defa açılacak olan eğitimler hakkında da bilgi veren Sile, içerisinde sektörel dil gelişimini sağlayacak, Cambridge Üniversitesi’nden geçerliliği olan sertifikaları ile birlikte Finans ve Hukuk İngilizcesi Programı’nın yanında, Medikal İngilizce ve BioStatistik Programı’nın olduğunu, ayrıca digital dünyanın bir diğer ihtiyacı olan “Digital Marketing&Communications for Executives” programının da 17 Ekim-15 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtiyor.

Eğitimlerin her yaş ve ilgi alanına hitap ettiği için çok renkli bir program yelpazesine sahip olduklarını söyleyen BİLGİ Eğitim Sertifika Programları Pazarlama Uzmanı Çiçek Öztaş ise, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı ve gerçekleştirdiği mesleki, bireysel ve kurumsal eğitimlerin, BİLGİ dışından da birçok değerli akademisyen ve profesyonelin de katılımı ile zenginleştiğini düşünüyor. Üç gün süren eğitimlerden 2 yıl süren eğitimlere kadar geniş bir program yelpazesi olduğunu sözlerine ekleyen Öztaş, genel olarak eğitimlerin kapasitesinin 25-40 kişi olmakla birlikte, bazı programlara gelen yoğun talep üzerine kapasite artırdıklarını vurguluyor. Çiçek Öztaş, “BİLGİ Eğitim 6 kişilik kadrosu ile Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirmenin gururunu taşıyor. 2012-2013 eğitim yılında düzenlenecek 15 adet kültür sanat içerikli program, yaşam boyu eğitim merkezlerinin tümü arasında istisnai bir örnek oluşturuyor. 20’yi aşkın mesleki gelişim programında ise profesyonellerin kariyer gelişimine İstanbul Bilgi Üniversitesinin birikimlerini aktarmanın mutluluğunu taşıyoruz” diye konuşuyor.

15 kültür sanat programı bir ilk

BİLGİ Eğitim,15 kültür sanat programını bir arada katılımcılara sunarak aynı zamanda Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Ekim ayı ile 2013’ün Haziran başına kadar devam edecek bu kültür-sanat programlarında; edebiyat, müzik, felsefe, tarih ve siyaset okulları olacak. Bu dallarda hayat bulacak programların birçoğu ‘sertifika programı’ niteliğini taşıyor. Kültür sanat programları dışında bu dönem yeni açılacak programlar arasında; Medikal İstatistik (Biyoistatistik) Sertifika Programı bulunuyor. Medikal İstatistik (Biyoistatistik) Sertifika Programı, akademik ve endüstriyel araştırmalarında istatistiksel araçları kullanmak isteyen sağlık sektörü profesyonellerini hedef alıyor. Ciddi araştırmalar için gerekli olan bütün temel istatistiksel araçlar SPSS uygulaması kullanılarak anlatılacak. İhtiyaç olan düzeyde teorik alt yapı oluşturulacak, ancak asıl vurgu uygulamalar üzerinde olacak. Dersler ilerledikçe, farklı sahaların önemli akademik dergilerinden seçilen yayınlanmış makaleler uygulama pratiği açısından kullanılacak.

Tanpınar’ı Yeniden Okumak adlı seminerde ise Tanpınar’ın kültür ve edebiyata bakışı, romanları, öyküleri ve şiirleri ele alınacak. Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyelerinden Süha Oğuzertem’in yürüteceği programa kaydolan öğrencilerin derslere belirtilen metinleri okumuş olarak gelmeleri, soru ve yorumlarıyla tartışmalara aktif olarak katılmaları bekleniyor. Ayrıca, bu alanda yazı yazmak isteyen öğrenciler, Dr. Oğuzertem’in düzenleyeceği atölyeye katılabilecek. ‘Türkiye’de Siyasal Düşünce’ programı, adından anlaşıldığı üzere, bu ülkedeki temel düşünsel eğilimleri-akımları odak alıyor. Programı izleyenler, Türkiye’de akımların karakteristik özelliklerinin neler olduğunu, ideolojik yönelimlerini, siyasal yansımalarını, felsefi arka planını; Türkiye’nin en önemli uzman akademisyenlerinden dinleme olanağı bulacak. Siyasal düşüncenin ülkemizde ulaştığı düzey hakkında temel bilgilere ulaşma imkânı edinecek. Bu akımlara dair Türkiye’de gelinen kuramsal düzey konusunda önemli katkıları olan akademisyenlerden; Süleyman Seyfi Öğün, Murat Belge, Mete Tunçay, Erden Akbulut, Fahrettin Ozan, Yüksel Taşkın, Murat Borovalı ve İsmail Kara’dan dinleme-izleme şansı olacak. Programda ayrı ayrı işlenecek ana akım ve düşünce hareketleriyse; ‘Milliyetçilik’, ‘Sol’, ‘Muhafazakârlık’, ‘Liberalizm’ ve ‘İslamcılık’ olacak. Bu program, Türkiye’deki siyasal düşüncelerin yaşadığı iklim ve temel dinamiklere nüfuz etmek açısından tartışılmaz önemde bir program.

Dil becerisi için bir program

Finansal İngilizce Sertifika Programı ise iş hayatında uluslararası finans alanında başarılı olmaları için katılımcıların dil becerileri edinmelerini sağlayacak bir eğitim programı. Programın müfredatı, katılımcıları Cambridge Uluslararası Finans İngilizcesi Sertifika sınavına hazırlamak üzere hazırlandı.10 hafta ve 60 saatlik program sonunda katılımcılar Cambridge Uluslararası Finans İngilizcesi Sertifikası (ICFE) sınavına girerek uluslararası geçerliliği olan bu sertifikayı alma şansı elde edecek. Programa katılmak için Avrupa dil kriterlerine göre B2 seviye olan, orta üst seviye İngilizce bilgisi gerekli, bunun için adaylara program öncesi dil seviye tespit sınavı yapılıyor.

Yeni Milletlerarası Satım Hukuku Programı’nın amacı ise; katılımcılara CISG’ı ana hatları ile aktarmak ve Türk satım hukuku ile olan benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymak ve özellikle bu antlaşmaya ilişkin milletlerarası kaynaklara erişim konusunda bilgilendirmek.

Bigi eğitim programları

Kültür Sanat

Caz Sohbetleri-Caz Hakkında Her şey

Edebiyat Okulu- Birbirine Bakmak

Edebiyat Okulu- Edebiyatla Buluşma

Edebiyat Okulu- Edebiyatta Farklı Disiplinler

Edebiyat Okulu- Eleştiriye Giriş

Edebiyat Okulu- Romana Evrensel Bir Bakış

Edebiyat Okulu-Batıya Açılırken Türk Edebiyatında Kadın

Felsefe Okulu- Felsefenin Sanata Bakışı

Politika ve Müzik

Tanpınar’ı Yeniden Okumak

Tarih Okulu-Aşkın Tarihi II

Tarih Okulu-Osmanlı’da Harem

Türkiye’de Siyasal Düşünce

Mesleki Eğitimler

Digital Marketing Communication Program for Executives

E-Ticaret Sertifika Programı

Endüstri/Örgüt Psikolojisi Sertifika Programı

Medikal İstatistik(Biyoistatistik) Sertifika Programı

Motorlu Taşıtlar Sektöründe Rekabet Hukuku Uygulaması

Mukayeseli Sözleşme Hukuku

Rekabet Hukuku Sertifika Programı

Rekabet Hukuku Sertifika Programı (III.Dönem)

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Spor Hukuku Sertifika Programı

Travma Çalışmaları Sertifika Programı

Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu

Tıp İngilizcesi

Yeni Milletlerarası Satım Hukuku

Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Uyum Stratejileri: Kurumsal ve Finansal Yaklaşım

Yöneticiler İçin Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Uyum Stratejileri

Çift Aile Terapisi (ÇAT)

İklim Finansmanı ve Karbon Piyasaları

İş Hayatında ve Kurum Kültüründe Etik

Bireysel Eğitimler

Bilgi Yoga

Fütürizm Okulu I

Fütürizm Okulu II

Performing Arts Workshop 1

Performing Arts Workshop 2 -Method Oyunculuğu

Performing Arts Workshop 3 – Oyunculuğa Giriş

Yurttaş Gazeteciliği Sertifika Programı

İtalyanca Yaşam Kılavuzu

Kurumsal Eğitimler

Doğuş Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi

ING Bank Akademi Mortgage Eğitimleri

Mazda Bayi Koçluğu-Yeni İşletmecilik Vizyonu Programı

Powered by Openmedia